SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2025 Ocak emekli maaş zam oranını merakla bekliyor. Yıl içerisinde iki kez enflasyon oranı üzerinden zam alan emeklilerin yeni yıl öncesindeki araştırmaları hız kazandı. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının enflasyon verilerine göre, üç aylık enflasyon oranı %8,92 olarak hesaplandı. Bu oranın üzerine Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon verileri eklenecek ve nihai zam oranı belirlenecek.

Yeni Vergiler Yolda ! Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Yeni Vergiler Yolda ! Kredi Kartı Kullananlar Dikkat!

Emekli Maaş Zam Oranı Ne Zaman Belli Olacak?

2025 yılı emekli maaş zam oranı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon verileri ile kesinleşecek. Bu tarih, emeklilerin alacağı zammın ne kadar olacağını belirleyecek önemli bir dönüm noktasıdır.

Emeklilerden Intibak Mektubu 1L F

Emekli Maaş Zam Oranı Ne Kadar Olacak?

Elde edilen verilere göre, mevcut %8,92'lik enflasyon oranı üzerinden, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında aylık bazda %2'lik bir enflasyon artışı gerçekleşmesi durumunda emeklilerin alacağı toplam zam oranı %14,92 olarak öngörülmektedir. Eğer aylık enflasyon %2,5 olarak gerçekleşirse, bu oran %16,42’ye yükselebilir.

Diyanet Ten Emeklilerin Maas Pro

En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Hali hazırda emeklilere ödenen en düşük emekli aylığı 12.500 lira seviyesindedir. Yeni yılda %15'lik bir zam gerçekleşirse, bu miktar 14.375 TL'ye; %16'lık bir zam olursa 14.500 TL'ye yükselecek. Eğer %20'lik bir artış yapılırsa, en düşük emekli aylığı 15.000 TL olacak. Emeklilerin alacağı zam oranları, 2025 yılı itibarıyla yaşam standartlarının korunmasında önemli bir rol oynayacak.

Editör: Havva Andırır