2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için ilkokul kayıt süreçleri belirlendi. Eylül ayında başlayacak olan yeni eğitim yılı öncesinde, ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin velileri, kayıt tarihlerini merakla bekliyor.

YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek? YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek?

İlkokul Kayıtları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen takvime göre, 2024-2025 eğitim yılında okullar 9 Eylül 2024 Pazartesi günü açılacak. Ancak öncesinde, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlenecek. Bu süreç, öğrencilerin yeni eğitim ortamlarına adapte olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek.

Kayıt Başvuruları ve Süreç

İlkokul kayıtları için başvurular, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi MERNİS adres bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılacak. Veliler, çocuklarının kaydını tamamlamak için gerekli evrakları hazırlayıp, online sistem üzerinden başvurularını gerçekleştirecekler. İlkokul 1. sınıf ve 5. sınıf için aday kayıtları, okul öncesi için ise daha önce Ağustos ayında başlamıştı. Bu yılın kayıt sürecinin de benzer şekilde Ağustos ayında başlaması bekleniyor.

Editör: Havva Andırır