İlker Aksum, Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olarak tanınır. 23 Mayıs 1971'de Isparta'da doğmuştur. Mehmet Bülent Aksum ve Nurten Aksum'un oğludur ve İlkay ve Alpay adında ikiz kardeşleri vardır.

Yabani Now’da bugün var mı, 18 Mayıs akşam yeni bölümü yayınlanacak mı? Yabani Now’da bugün var mı, 18 Mayıs akşam yeni bölümü yayınlanacak mı?

1695985567.1200X627 Unlu Oyuncu

Babası askeri pilot olarak görev yapmıştır. İlker Aksum, Etimesgut Şeker İlkokulu'nda başladığı eğitim hayatına Mehmetçik Lisesi'nden mezun olarak devam etmiştir. Ardından Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

Ilker Aksum Un Sevgilisinin Ruju

1994 yılında profesyonel tiyatro kariyerine başlayan Aksum, birçok tiyatro oyununda rol almıştır. Televizyona adımını atan Aksum, birçok dizi ve filmde yer almıştır. İlk profesyonel rolü Hamlet oyununda Ophelia karakterini canlandırmıştır. İstanbul'a yerleştikten sonra çeşitli tiyatro topluluklarında çalışmıştır.441

Televizyonda "Sır Dosyası" dizisinde bir bölüm oynamıştır ve burada Taylan Biraderler ile tanışmıştır. Ardından popüler "Çarli" dizisindeki Afakan Dayı karakteriyle geniş kitlelerce tanınmıştır. Bu dizide bir maymunla birlikte oynamış ve karakteriyle büyük beğeni kazanmıştır.

443

İlker Aksum, sinema kariyerine ise "Küçük Kıyamet" filmiyle adım atmıştır ve bu filmdeki performansıyla Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır.

111120132227032011497 2

Oyuncunun rol aldığı diziler arasında "Yabancı Damat," "Kara Yılan," "Poyraz Karayel," "Diriliş Ertuğrul," "Mehmetçik Kut'ül Amare" gibi yapımlar yer almaktadır. Ayrıca sinema filmlerinde de başarılı performansları bulunmaktadır.

2016054 63863613

İlker Aksum, evli olup bir dönem Belgin Erdoğan ile evli kalmıştır. 2012 yılında boşanmışlardır. Aksum'un hayatı ve kariyeri, Türk televizyon ve sinemasında önemli bir yer edinmiştir.

Ilker Aksum Dizileri Tiri Viri B