Kariyerinde birçok başarıya imza atan başarılı Doç. Dr. Vahe Aliksanyan kimdir, neden öldü? İşte detaylar..

Doç. Dr. Vahe Aliksanyan Kimdir?

İç hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Vahe Aliksanyan, 1924 yılında İstanbul'da doğmuştur. Eğitimine İncirdibi Protestan Okulu ve Pangaltı Mıhitaryan Lisesi'nde başlamış, 1948 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1955 yılında iç hastalıkları uzmanı unvanını kazanmış, 1960 yılında ise doçentlik unvanına ulaşmıştır. Uzun yıllar Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi'nde görev yapmış olan Aliksanyan, aynı zamanda 'Surp Pırgiç' dergisinde çeşitli makaleler kaleme almıştır.

Doç. Dr. Aliksanyan, Prof. Dr. Cihat Abaoğlu ile birlikte yazdığı "Semptomdan Teşhise" ve "Teşhisten Tedaviye" adlı iki ciltlik eserlerin yanı sıra, 'Teşhiste Temel Bilgi' kitabıyla da tanınmaktadır. Ayrıca Marmara gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Vahe ve Manişak Aliksanyan çifti, iki çocuk babasıdır.

Saç Dökülmesini Önleyen Doğal Çözüm Yöntemleri Neler? Saçlarınızı Halat Gibi Sağlamlaştırıp Hızla Uzatacak Doğal Bakım Sırları Nedir? Saç Dökülmesini Önleyen Doğal Çözüm Yöntemleri Neler? Saçlarınızı Halat Gibi Sağlamlaştırıp Hızla Uzatacak Doğal Bakım Sırları Nedir?

Doç. Dr. Vahe Aliksanyan Neden Öldü?

Doç. Dr. Vahe Aliksanyan, 100 yaşında vefat etti. Uzun bir ömrü sağlık alanında ve akademik çalışmalarda geçirerek önemli katkılarda bulunan Aliksanyan'ın ölümü, sağlık sektörü ve yakınları tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı. Agos'un haberine göre, Aliksanyan'ın cenazesi 15 Ağustos Perşembe günü saat 13.00'te Kumkapı Meryemana Patriklik Kilisesi'nde yapılacak törenin ardından Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda defnedilecektir.

Editör: Havva Andırır