Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de geçen ay yağış miktarı normallerin üzerinde gerçekleşti. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yaşanan artış dikkat çekti.

Türkiye'de Mayıs Ayı Yağışları Normallerin Üzerinde

Mayıs ayı boyunca Türkiye genelinde yağış miktarı, uzun yıllar ortalamasının ve geçen yılın üzerinde seyretti. Bu artışın en fazla yaşandığı bölge ise yüzde 49 ile İç Anadolu oldu. Ankara, Konya, Karaman gibi bölgelerde çiftçilerin yüzü güldü.

Bölgesel Dağılım ve İl Bazında Durum

Mayıs ayı yağışlarında Marmara ve Ege bölgeleri hariç tüm bölgeler normallerin üzerinde yağış aldı. En fazla yağış artışı İç Anadolu Bölgesi'nde yaşandı. İl bazında incelendiğinde, Rize ve Osmaniye'de rekor seviyede yağış görüldü.

Yağışlı Gün Sayısı ve Bölgesel Değişimler

Yağışlı gün sayısı ortalama olarak 12,5 gün olarak gerçekleşti. Bu durum, Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri ile Antalya ve Mersin'in güney kesimlerinde 5 günün altına düşerken, Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde 20-25 gün aralığında oldu.

Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 16 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı! Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 16 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı!

Bölge Bazında Yağış Miktarları

Mayıs ayı yağışlarında Marmara Bölgesi'nde azalma yaşanırken, Akdeniz Bölgesi'nde artış gözlendi. İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise belirgin artışlar yaşandı.
 

Editör: Havva Andırır