Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bakan Mehmet Şimşek, işletmelere yönelik sıkı denetimlerin sürdüğünü belirtti. IBAN yoluyla ödeme alan işletmeler, hesapların tek tek incelenmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirilmesi nedeniyle sıkı bir denetim süreciyle karşı karşıya.

Kayıt Dışılıkla Mücadele

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelenin her alanda aralıksız devam ettiğini duyurdu. Bakanlık, işletmelere yönelik denetimlerini artırarak kayıt dışı işlemlerle mücadeleye hız verdi. Daha önce IBAN ve KDV konusunda defalarca uyarıda bulunan maliye, IBAN yoluyla tahsilat yapan işletmelere ceza uyguluyor.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan Destek

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yapılan denetimleri doğru bulduğunu belirtti. Demirtaş, "Ekonomi Bakanlığı'nın restoranlar ve plajlar konusundaki denetimleri artırması son derece olumlu. Bu bölgelerdeki harcama ciddi derecede arttı. Haliyle kayıp kaçak da arttı" ifadelerini kullandı.

2025'te Emekli Olanlar Neden Yüzde 30 Daha Az Maaş Alacak? Bu Düşüş Emeklilik Planlarını Nasıl Etkileyecek? 2025'te Emekli Olanlar Neden Yüzde 30 Daha Az Maaş Alacak? Bu Düşüş Emeklilik Planlarını Nasıl Etkileyecek?

Denetimler Artıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelere yönelik denetimlerini sıkılaştırarak kayıt dışı ekonomiyi engellemeyi hedefliyor. IBAN ile ödeme alan işletmelerin hesapları detaylı bir şekilde incelenerek SGK'ya bildiriliyor. Bu süreçte işletmelerin kayıt dışı işlem yapmaması için dikkatli olmaları gerekiyor.

Editör: Zeliha YAKUT