Türkiye'de son dönemde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları arasında dikkat çeken isimlerden biri, Hukuk Hizmetleri Hukuk Müşaviri Kubilay Ant oldu. Bu atama, Kubilay Ant'ın kariyerinde yeni bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Kubilay Ant Kimdir?

1969 yılında Sinop'ta doğan Kubilay Ant, eğitim hayatına başladığı Ankara'da kamu yönetimi alanında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Kamu yönetimi ve hukuk alanındaki kariyerine 1992 yılında Çankırı'da kaymakam adayı olarak başladı. Bu süreçte farklı illerde kaymakam olarak görev yaptı ve çeşitli yönetim birimlerinde deneyim kazandı.

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep, İsmail Saymaz' tehdit etti mi? Duruşmada neler yaşandı? Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep, İsmail Saymaz' tehdit etti mi? Duruşmada neler yaşandı?

Meslek içi eğitimlerini tamamladıktan sonra 82. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu birincilikle bitiren Kubilay Ant, İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi Başkanlığı'nda da görev aldı. Ankara-Nallıhan Kaymakamlığı, Erzincan ve Rize Vali Yardımcılıkları gibi önemli görevlerde bulunduktan sonra 2019 yılında Eskişehir Vali Yardımcısı olarak atanana kadar Aksaray Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

Hukuk Hizmetleri Hukuk Müşaviri Ataması

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Kubilay Ant, Hukuk Hizmetleri Hukuk Müşaviri olarak atanmıştır. Bu yeni göreviyle birlikte, Türkiye'nin hukuk alanındaki deneyimini ve bilgisini daha geniş bir perspektifle değerlendirecek olan Kubilay Ant'ın, kamu hizmetindeki başarılı kariyer yolculuğu devam etmektedir.

Editör: Havva Andırır