Türkiye'nin A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'e karşı oynadığı maçta 3-0 mağlup olmasının ardından, eski HDP'li vekil Ferhat Encü'nün yaptığı tebrik paylaşımı büyük yankı uyandırdı. Encü'nün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Portekiz'e tebriklerini sunduğu Kürtçe ifadelerle yer alması, tartışma konusu oldu.

HDP'li Ferhat Encü  Portekiz'i Neden Kutladı?

A Milli Futbol Takımı, Euro 2024'te F Grubu'ndaki ikinci maçında Portekiz karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı. Bu sonuçla birlikte Türkiye 3 puanla grupta ikinci sıraya gerilerken, Portekiz ise 6 puanla liderliğini sürdürdü ve gruptan çıkmayı garantiledi. Maç sonrası sosyal medyada Türkiye'nin yenilgisi ve oyun performansı tartışılırken, Ferhat Encü'nün tebrik mesajı dikkat çekti.

Encü'nün Paylaşımı ve Tartışmalar

Ferhat Encü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Portekiz'in galibiyetini Kürtçe tebrik ederek ifade etti. Bu durum, futbolseverler arasında çeşitli yorumlara neden oldu. Kimileri Encü'nün tutumunu eleştirirken, bazıları ise bu tür bir paylaşımın sporun ve fair-play'in önemine vurgu yapması açısından doğru buldu. Encü'nün paylaşımı, siyasi bir figür olarak sporun uluslararası ilişkilere olan etkisini de gündeme getirdi.

Ferhat Encü kimdir?

25. ve 26. dönem Şırnak milletvekili Ferhat Encü 5 Ağustos 1985'te Şırnak, Roboski'de doğdu. Lise mezunu olan Encü, 7 Haziran seçimlerinde, 25. Dönemde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Şırnak Milletvekili seçildi.