Horoz Lojistik'in halka arz süreci tamamlandı ve hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Ancak, ilk işlem gününde taban gören şirketin durumu, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte, Horoz Lojistik'in halka arzı ve ilk işlem günündeki performansı hakkında detaylar...

Horoz Lojistik'in1010

Horoz Lojistik'in Halka Arz Gong Töreniyle Başladı

Horoz Lojistik'in halka arz süreci gong töreniyle başladı ve hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Ancak, ilk işlem gününde hisselerin tabanı gördüğü gözlemlendi. Bu durum, yatırımcılar arasında birçok soruyu beraberinde getirdi.

Horozlojistik1111

Horoz Lojistik'in Halka Arz Detayları

Horoz Lojistik'in halka arz büyüklüğü 1.3 milyar TL olarak belirlendi ve toplamda 20 milyon 500 bin lot dağıtıldı. Halka arzdan elde edilen fonun yüzde 40 ile 45'i işletme sermayesi için kullanılacak. Ancak, halka arzın sonuçları ve hisse fiyatındaki performans, beklenenin altında kaldı.

Horoz Lojistik'in Hisse Fiyatı ve Performans

Horoz Lojistik, halka arz edildiği 55 TL hisse fiyatından işlem görmeye başladı. Ancak, ilk işlem gününde hisse fiyatı 52,80 TL seviyesine geriledi. Bu durum, yatırımcıların dikkatini çekti ve hisselerin geleceği hakkında soru işaretleri oluşturdu.

Focus, Fiat Egea Sedan'dan Ucuz mu? Ford’un Büyük İndirimi ile 2024 Model Fiyatlar Nasıl Değişti? Focus, Fiat Egea Sedan'dan Ucuz mu? Ford’un Büyük İndirimi ile 2024 Model Fiyatlar Nasıl Değişti?

Horozlojistik1111101

Horoz Lojistik'in Kullanılacak Gelirler

Halka arzdan elde edilecek gelirlerin kullanım alanları da belirlendi. Yüzde 10 ile 15'i elektrikli araç satın alımına, yüzde 10 ile 15'i Güneş enerjisi santrali kurulumuna, yüzde 20 ile 25'i e-ticarete yönelik faaliyetlerin geliştirilmesine, yüzde 5 ile 10'u depoculuk ve lojistik hizmetlerinin geliştirilmesine, ve yüzde 40 ile 45'i işletme sermayesinde kullanılacak.

Editör: Murat Serdar Yıldız