Haldun Domaç, 2 Ağustos 1957'de Giresun'un Tirebolu ilçesinde dünyaya geldi. Memur bir baba ve Rizeli bir annenin oğlu olarak büyüdü. İlköğrenimine Giresun'da başlayan Domaç, İstanbul'da eğitimini sürdürdü ve 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında SSK Eminönü şubesinde memurluk yaptı.

Şarkıcı Yasemin Mori kiminle evli, neden boşandı, evliliği neden bitti? Şarkıcı Yasemin Mori kiminle evli, neden boşandı, evliliği neden bitti?

Haldun Domaç'ın Spor Kariyeri

Domaç, sporla erken yaşlarda tanıştı ve amatör takımlarda oynadı. Sarıyer Spor Kulübü'nde profesyonel futbol kariyeri oldu. Bilek güreşi alanında antrenörlük ve hakemlik yaptı. Türkiye'de Bilek Güreşi Organizasyonu'nun kurucularından biri olarak görev aldı ve Herkes için Spor Federasyonu Bilek Güreşi Dalı Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

Haldun Domaç'ın Gazetecilik Kariyeri

1979 ve 1988 yılları arasında Gazetecilik kariyerine Günaydın Gazetesi'nde başladı. Gölge Adam Gazetesi'nde Spor Müdürü olarak çalıştıktan sonra birçok farklı görevde bulundu, aralarında Yazı İşleri Müdürlüğü, Haber Müdürlüğü, Spor Yazarlığı ve Program Yorumcusu gibi pozisyonlar bulunmaktadır. 2014 yılından bu yana Aspor kanalında yorumculuk yapmaktadır.

Haldun Domaç, Aspor'da Mustafa Göksu'nun sunduğu Son Sayfa programında yorumculuk yapmaktadır. Kendisi aynı zamanda bir Fenerbahçe taraftarıdır.