Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşlar için 2025 yılı hac kura çekimi ve kayıt işlemleriyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyurular ve süreçlerin güncel durumuyla ilgili bilgiler aşağıda özetlenmiştir.

Hac Kayıt ve Kayıt Yenileme Son Günü Ne Zaman?

2025 yılı hac kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu süre zarfında, hacı adayları online platform üzerinden ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini tamamlayabilirler. Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek durumda olan engelli, hasta veya yaşlı vatandaşlar, müracaatlarını refakatçileri ile birlikte yapabilirler. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklar için de kayıt işlemleri yapılabilir, ancak bu çocuklar ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemez.

Hac Durum Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hacı adayları, kayıt işlemleri sonrasında hac durumlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın web sitesinde yer alan hac durum sorgulama ekranı, kayıt ve kura sonuçlarına erişim sağlayabilir.

2025 Yılı Hac Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

2025 yılı hac kura çekimi için kesin bir tarih henüz açıklanmamıştır. Ancak, önceki yıllardaki uygulamalara bakıldığında, hac kura çekimlerinin genellikle Ekim ayı sonu veya Kasım ayının ilk haftalarında gerçekleştirildiği görülmektedir. 2024 yılı için hac kurası, 2 Kasım Perşembe günü yapılmıştı. Bu nedenle, 2025 yılı hac kurasının da benzer tarihlerde gerçekleşmesi beklenmektedir.

2024 Eylül Ayı Enflasyon Oranı Ne Zaman Açıklanacak? TÜİK TEFE-TÜFE Rakamları Hangi Tarihte Belli Olacak? 2024 Eylül Ayı Enflasyon Oranı Ne Zaman Açıklanacak? TÜİK TEFE-TÜFE Rakamları Hangi Tarihte Belli Olacak?

Kayıt ve Kura İşlemleri Hakkında Önemli Notlar

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde, müracaatlarda beyan edilen bilgilerin esas alındığı belirtilmiştir. Akrabalık bağı bulunan kişiler, grup olarak müracaat edebilirler; ancak grup büyüklüğü 7 kişi ile sınırlıdır. Akraabalık bağı olmayanlar da, 7 kişiyi geçmemek şartıyla grup halinde başvurabilirler.

Editör: Havva Andırır