İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakkari'nin Kavaklı ilçesinde gerçekleştirilen 'Gürz-6' operasyonunda önemli bir gelişmeyi duyurdu. Yapılan operasyonda 1 terörist ölü olarak etkisiz hale getirilirken, 2 terörist ise sağ olarak yakalandı. Terör arananlar listesinde "TURUNCU" kategorisinde yer alan Hacer Tekin, kod adıyla Armanç Devrim olarak biliniyordu ve operasyon sırasında öldürüldü.

Hangi Operasyonla Sonuçlandı?

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Hakkari'nin Kavaklı ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen 'Gürz-6' operasyonu başarıyla tamamlandı. Operasyon, Atak taarruz kolu helikopterleri ve Jandarma SİHA desteğinde, Jandarma Özel Harekat timlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehit polis memuru Olgun Sandalcı kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Olgun Sandalcı nasıl şehit oldu? Şehit polis memuru Olgun Sandalcı kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Olgun Sandalcı nasıl şehit oldu?

Kimler Teslim Oldu ve Kim Öldürüldü?

Operasyon sırasında çıkan çatışmada, Hacer Tekin (Armanç Devrim) ölü olarak etkisiz hale getirildi. Diğer iki terörist ise teslim oldu. Teslim olan teröristlerin kimlikleri şu şekilde belirlendi: 'Gri' listede yer alan ve 'Zin' kod adıyla tanınan Aysel İnce ile sözde Van Eyaleti YJA-STAR sorumlu olarak faaliyet gösteren 'Adile Zagros Hebun' kod adlı Hebun Hevi.

Untitled 2024 08 12T193137.540

Teröristlerin Önceki Eylemleri Nelerdi?

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını verirken teröristlerin geçmişteki eylemlerine de değindi. Bu teröristlerin katıldığı 15 ayrı eylemde toplamda 30 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın şehit olduğu, ayrıca 56 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın da yaralandığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya'dan Mesaj

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Jandarma ekiplerine teşekkür ederken, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız" şeklinde bir açıklama yaptı.

Editör: Havva Andırır