Sivas'ta Su Mucizesi: İki Kadının Hayatını Değiştiren 15 Bardak Su

Sivas'ta yaşayan 58 yaşındaki Fatma Akkuş ve 71 yaşındaki Şadiye Yeniceli, aşırı kilo problemi nedeniyle zor günler geçiriyordu. Kilo vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı Sivas Merkez İbn-i Sina Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Hayat Merkezi'ne başvurdular. Burada Uzman Diyetisyen Ali Can Daşdemir’in rehberliğinde, dengeli beslenme ve günlük 15 bardak su içme tavsiyeleri aldılar. Sonuçlar ise oldukça etkileyici oldu.

Günde 15 Bardak Su İçmenin Kilo Üzerindeki Etkileri Nedir?

Şadiye Yeniceli, 102 kilodan 85 kiloya düştü. Kilo vermekle birlikte nefes almakta zorlanma ve yürüyememe problemleri de ortadan kalktı. Yeniceli, “Kilo nedeniyle yürüyemiyordum, nefes almakta zorlanıyordum. Ali hocanın önerileri doğrultusunda günde 15 bardak su içmeye başladım. Ekmek, kızartma ve hamur işlerini hayatımdan çıkardım. Sonuç olarak kilo verdim ve yaşam kalitem arttı” dedi.

Fatma Akkuş ise 100 kilodan 80 kiloya düştü. Bel fıtığı ve dizindeki sıvı kaybı nedeniyle ameliyat riskiyle karşı karşıya kalan Akkuş, diyeti ve su içme alışkanlıkları sayesinde bu tehlikeyi atlattı. “Kilo verince hayatımda büyük değişiklikler oldu. Önceden yürüyemiyordum, şimdi rahatça yürüyebiliyorum. Ayrıca ameliyat olmaktan vazgeçtim ve sağlığımda olumlu gelişmeler yaşadım” diye konuştu.

Diyetisyen Ali Can Daşdemir'in Başarıda Rolü Nedir?

Uzman Diyetisyen Ali Can Daşdemir, danışanlarına hiçbir yiyeceği yasaklamadıklarını belirtiyor. “Biz, kilo problemi yaşayan kişilere yardımcı olurken, herhangi bir yiyeceği yasaklamıyoruz. Günlük yenilen yemekleri planlayıp sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerine yardımcı oluyoruz. Evde yapılan yemeklerle de diyet yapabileceklerini gösteriyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Daşdemir, danışanlarına evdeki malzemelerle yapılabilecek diyetleri öğretiyor ve bu diyetlerin her türlü malzeme ile uygulanabileceğini vurguluyor.

Bu besinleri asla yıkamayın! Uzmanların yıkanmamasını önerdiği 5 besin nelerdir ve bu besinlerin yıkanması neden sağlık açısından risklidir? Bu besinleri asla yıkamayın! Uzmanların yıkanmamasını önerdiği 5 besin nelerdir ve bu besinlerin yıkanması neden sağlık açısından risklidir?

Ücretsiz Hizmetler ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Sivas Merkez İbn-i Sina Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sunulan bu hizmetler tamamen ücretsizdir. Bu hizmetler, danışanların hem fiziksel sağlıklarını iyileştirirken hem de mali olarak yüklerinden kurtulmalarına yardımcı olmaktadır. Şadiye Yeniceli ve Fatma Akkuş’un başarı hikayeleri, sağlıklı yaşam ve kilo kontrolünün, günlük yaşam alışkanlıklarıyla nasıl başarılabileceğine dair çarpıcı örnekler sunuyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız