Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan KYK burs ve kredileri için başvuru süreci, öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan burs ve kredi imkanlarından yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihleri, e-devlet üzerinden yapılacak işlemlerle belirlenecek. Peki, 2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak ve başvuru işlemleri nasıl yapılacak? İşte detaylar.

KYK Burs Başvuruları Başladı mı?

2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllarda, burs ve kredi başvuruları genellikle Ekim ayında alınmıştı. 2023-2024 dönemi için başvurular 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılmıştı. Bu doğrultuda, 2024-2025 dönemi için başvuru sürecinin de Eylül ayı sonu ve Ekim ayı başı gibi başlaması bekleniyor. Öğrencilerin başvuru tarihlerini takip etmeleri, resmi duyuruları ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açıklamalarını izlemeleri önem arz ediyor.

Ankara Kyk Yurtlari

KPSS Ortaöğretim 2024 Soru ve Cevapları Yayınlandı mı? ÖSYM’nin Sınav Sonuçları ve Soru Kitapçıkları  Yayın Tarihi ve Saat Ne? KPSS Ortaöğretim 2024 Soru ve Cevapları Yayınlandı mı? ÖSYM’nin Sınav Sonuçları ve Soru Kitapçıkları Yayın Tarihi ve Saat Ne?

KYK Burs Tutarları Ne Kadar Olacak?

2024-2025 KYK burs ve kredi tutarlarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak, önceki yıl KYK burs ve kredi tutarları şu şekildedir:

  • Lisans öğrencileri için: 1250 TL'den 2000 TL'ye
  • Yüksek lisans öğrencileri için: 2500 TL'den 4000 TL'ye
  • Doktora öğrencileri için: 3750 TL'den 6000 TL'ye kadar çıkmıştı.

Yeni dönemdeki burs ve kredi tutarları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanacaktır.

KYK Bursu Hangi Durumlarda Kesilir?

KYK burs ve kredileri çeşitli nedenlerle kesilebilir. İşte bursun kesilmesine yol açabilecek durumlar:

  • Öğrencinin başarısız olması
  • Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma
  • Kayıt dondurma, ders kaydı yaptırmama veya izin alma
  • Öğretim kurumunun kapatılması
  • KYK yurtlarından “yurttan çıkarma cezası” alma
  • Öğrencinin kesin hükümle mahkûm olması
  • Yurt içinde yükseköğrenim görürken, yurt dışında bir yükseköğretim programına kayıt olması (öncelikli öğrenciler hariç)
  • Hesaba aktarılan bursun altı ay içerisinde çekilmemesi

Kyk-2

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, belirtilen tarih aralığında e-Devlet sistemi üzerinden alınmaktadır. Başvuruda bulunacak öğrencilerin e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. Şifreye sahip olmayan öğrenciler, PTT şubelerinden e-Devlet şifresi alabilir veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerini (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) kullanarak işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Editör: Mehmet Çetil