ABD'de iş bulmak isteyen ve ülke içinde kalıcı oturma izni almak amacıyla Green Card başvurusunda bulunanlar için 2023 başvuru süreci sona erdi. ABD hükümeti, göçmenlik çeşitliliğini teşvik etmek amacıyla düzenlediği Yeşil Kart (Green Card) çekilişi için başvuruların sonuçlarını beklemeye başladı. Peki, Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak?

Green Card başvuru süreci 2023 yılında 4 Ekim'de başlamış ve 7 Kasım'da sona ermişti. ABD'de süresiz çalışma ve oturma hakkı sunan Yeşil Kart için düzenlenen çekilişin sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. İşte, Green Card sonuçlarının ilan edileceği tarih...

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

31 Mart yerel seçimi hangi illerde tekrarlanacak (Sivas, Urfa, Aksaray, Kırklareli, Tunceli, Kayseri) 31 Mart yerel seçimi hangi illerde tekrarlanacak (Sivas, Urfa, Aksaray, Kırklareli, Tunceli, Kayseri)

Belirlenen programa göre, Green Card başvuru sonuçları 4 Mayıs 2024 tarihinde ilan edilecek.

DV Lottery resmi internet sitesi üzerinden adayların teyit numarası (Confirmation Number) ile Green Card sonuçlarına erişmesi mümkün olacak.

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI

• Amerikan hükümeti her yıl Green Card çekilişine katılım için uygun ülkeler listesi açıklıyor. Türkiye, şu anda uygun ülkeler arasında bulunuyor.

• Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak ya da son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekiyor.

• Başvuruda bulunabilmek için 18 yaşından büyük olmak gerekiyor.

• Başvuruların resmi web sitesi üzerinden yapılması zorunludur. Posta veya elden yapılan başvurular kabul edilmiyor.

• Fotoğrafın başvuru için gerekli ölçülere uygun olması gerekmektedir. Yanlış ölçülerde fotoğraf sunan adaylar elemeye tabi tutulabilir.

• Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen teyit numarasının saklanması önemlidir, çünkü bu numara tekrar istenmez.

• Başvurmak için belli bir maddi güce sahip olmak gerekmemektedir.

• Başvurmak için İngilizce yeterliliği aranmamaktadır.

• Evli çiftlerin başvurusu şanslarını artırabilir, çünkü kazanan kişinin eşi ve çocukları otomatik olarak Green Card sahibi olur.

Bu şartlara uygun olanlar, Green Card başvurusu yapabilir ve sonuçların açıklanmasını bekleyebilirler.