Google, yapay zeka sohbet robotu olan "Gemini"nin seçimlerle ilgili sorulara cevap vermesini kısıtlama kararı aldı. Hindistan, ABD ve İngiltere gibi ülkelerde bu yıl yapılacak olan seçimlerle ilgili sorulara cevap vermeyecek olan Gemini, bu konuda yeni düzenlemeler getirildi.

Hindistan'dan yapılan açıklamada, yapay zeka sohbet robotunun kullanımında yeni düzenlemelerin hayata geçirileceği belirtildi. Bu düzenlemenin amacının, dezenformasyonla başa çıkmak olduğu vurgulandı. 2024'te dünya genelinde birçok seçimin düzenleneceği ve bu nedenle yapay zeka kullanımında dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Gemini'nin seçimle ilgili sorulara "Şu an bu soruya nasıl cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu süre içerisinde Google arama motorunu kullanmayı deneyebilirsiniz." şeklinde yanıt vereceği belirtildi.

Google, geçmişte Gemini'nin beyaz tenli insanları siyahi olarak tasvir etmesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmış ve bu konuda özür dilemişti. Bunun üzerine insan resimleri oluşturma özelliğini askıya alarak, yapay zeka kullanımında daha dikkatli davranma kararı almıştı.

Bakan Yusuf Tekin cemaatçi mi, hangi tarikata mensup? O soruya yanıt verdi Bakan Yusuf Tekin cemaatçi mi, hangi tarikata mensup? O soruya yanıt verdi

Hindistan hükümeti, teknoloji firmalarından deneme aşamasındaki yapay zeka platformlarının kamuya açıklanmadan önce onay almalarını istemişti.