Giray Altınok Memleketi Neresi, Aslen Nereli, Türk Mü, Kürt Mü?

Giray Altınok'un memleketi Trabzon'dur. Kendisi aslen Trabzonlu olup Türk kökenlidir. Kürt kökenli değildir.
1984 yılında İzmir'de doğan Giray Altınok, Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdikten sonra oyunculuk hayalini gerçekleştirmek için 2004 yılında İstanbul'a geldi. Akademi 35 Buçuk'ta aldığı oyunculuk eğitiminin ardından ilk sinema deneyimini Tolga Örnek'in "Kaybedenler Kulübü" filminde canlandırdığı ressam rolüyle yaşadı.

Giray Altınok-1

Giray Altınok Kaybedenler Kulübünden Sonra Hangi Filmlerde Oynadı?

"Kaybedenler Kulübü"nün ardından Tolga Örnek'in "Labirent" filmi, Mustafa Nuri'nin "Vücut" ve "GDO Kara Kedi" filmlerinde rol aldı. 2015 yılında ise Kemal Uçar ile birlikte yazıp başrollerinden birini üstlendiği "Tut Sözünü" filmi vizyona girdi.

Giray Altınok

Giray Altınok Tiyatroya da Tutkulu

2013 yılında Cansu Diktaş ile birlikte "Şaft Tiyatro"yu kuran Altınok, 100 isimli oyunla tiyatroya adım attı. Geçen yıl ise kendi yazıp yönettiği "Siz Tek Ben Hepiniz" oyunu sahnelendi.

MasterChef'te Eleme Heyecanı: 15 Eylül 2024'te Kim MasterChef'e Veda Etti? Üzüm Temalı İlk Etapta Kimler Başarı Gösterdi, Kimler İkinci Etaba Geçti ve Sonuçta Kim Elendi? MasterChef'te Eleme Heyecanı: 15 Eylül 2024'te Kim MasterChef'e Veda Etti? Üzüm Temalı İlk Etapta Kimler Başarı Gösterdi, Kimler İkinci Etaba Geçti ve Sonuçta Kim Elendi?

Giray Altınok 1

Giray Altınok Televizyonda da Boy Gösterdi

Altınok, Kanal D'nin BKM imzalı "Buyur Burdan Bak" isimli komedi programında da yer aldı. Son olarak ise Aykut Enişte filminde Cem Gelinoğlu, Ege Kökenli, Melis Babadağ, Ali Erkazan ve Ferdi Sancar ile birlikte rol aldı.

Prens 2. Sezon 2

Giray Altınok Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1984 yılında İzmir'de doğdu.
Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi.
Akademi 35 Buçuk'ta oyunculuk eğitimi aldı.
"Kaybedenler Kulübü", "Labirent", "Vücut", "GDO Kara Kedi", "Tut Sözünü" gibi filmlerde rol aldı.
Cansu Diktaş ile birlikte "Şaft Tiyatro"yu kurdu.
"Buyur Burdan Bak" ve "Aykut Enişte" gibi televizyon projelerinde yer aldı.

Editör: Murat Serdar Yıldız