Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından başlayacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 2 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından KYK yurt başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaya başlanacak.

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarının ardından e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak KYK yurt başvuru ekranına ulaşabilirler. Başvuru süreci hakkında detaylı bilgi ve başvuru formuna erişim için e-Devlet Kapısı'ndan yararlanılacaktır.

KYK İlk Kayıt Ücreti Nedir ve Ne Kadar?

KYK yurtlarına ilk defa yerleştirilen öğrenciler, ilk kayıt ücreti ödemekle yükümlüdür. Bu ücret, gün bazında yatak ücreti ve güvence bedelini kapsar ve öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre değişiklik gösterebilir. İlk kayıt ücreti, ilgili banka ATM'lerinden veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranından görüntülenebilir.

YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek? YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek?

Yurt ücretlerinin ödenmesi gereken süreler de belirlenmiştir. Öğrenciler, her ayın son günü saat 23.00'e kadar yurt ücretlerini ödemek zorundadır. Eylül ayı için ise, yurt ücretleri 15 Eylül saat 23.00'e kadar ödenmelidir.

Editör: Mehmet Çetil