Gaziantep'in İslahiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında beton tankeri ile köy minibüsü çarpıştı. Kazada, ilk belirlemelere göre 7'si kadın 8 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı. İşte detaylar:

KAZANIN YERİ VE ZAMANI

Kaza, İslahiye-Hatay kara yolunun Ağabey mevkiinde meydana geldi. İddialara göre aşırı hızlı olan çimento tankeri sürücünün kontrolünden çıkarak karşı şeride geçti ve içinde 19 yolcu bulunan köy minibüsüne çarptı.

19-20 Mayıs hangi illerde ulaşım bedava, toplu taşıma ücretsiz mi? 19-20 Mayıs hangi illerde ulaşım bedava, toplu taşıma ücretsiz mi?

OLAYIN İHBARI VE MÜDAHALE

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Hurdaya dönen minibüs şarampole devrildi. Yaralılar, olay yerine gelen ekipler tarafından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

VALİ ÇEBER'İN AÇIKLAMALARI

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, olay yerine seyir halinde olduklarını belirterek, "Şu an için elimize ulaşan bilgiye göre kazada 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 11 yaralımız var." şeklinde konuştu. Kazada hayatını kaybedenlerden 7'sinin kadın olduğu belirtildi.

KAZAYA İLİŞKİN SORUŞTURMA

Kaza ile ilgili adli ve idari soruşturmaların başlatıldığı açıklandı. Beton mikserinin karşı şeride geçerek köy minibüsüne çarpmasıyla ilgili olarak TIR'ın hızının ve yol kontrolünün incelendiği belirtildi.

Gaziantep'te meydana gelen bu kaza, trafik güvenliği konusunda dikkat çekici bir olaydır. Kazanın sebepleri üzerinde yapılacak detaylı incelemelerin ardından benzer olayların yaşanmaması için önlemler alınması gerekmektedir. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.