Ramazan ayının bitmesiyle birlikte heyecanla beklenen Ramazan Bayramı, Gaziantep'te bayram namazı ile başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği vakitlere göre, Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nın 1. günü olan 10 Nisan 2024 Çarşamba günü bayram namazı saat 06:33'te kılınacak.

Gaziantep İlçelere Göre Bayram Namazı Saatleri

Araban: 06:31
Gaziantep: 06:33
İslahiye: 06:36
Karkamış: 06:30
Nizip: 06:31
Nurdağı: 06:35
Oğuzeli: 06:32
Yavuzeli: 06:32
 

THY, AJet, Pegasus, Sunexpress Uçağa Alınmayan Eşyalar hangileri, yasaklı malzeme listesi 2024 THY, AJet, Pegasus, Sunexpress Uçağa Alınmayan Eşyalar hangileri, yasaklı malzeme listesi 2024

Bayram Namazı ve İslam'ın Önemi

Ramazan Bayramı, oruç ibadetinin ardından kutlanan ve Müslümanların bir araya gelerek sevgi, saygı ve dayanışma duygularını güçlendirdiği önemli bir dini bayramdır. Bu dönemde Müslümanlar, birlik ve beraberlik içinde olmayı, yardımlaşma ve hoşgörüyü artırmayı hedefler.

Bayram Namazının Kılınışı

Bayram namazı, cemaatle birlikte kılınan ve iki rekâtten oluşan bir namazdır. Namaz, camide kılınır ve özel bir şekilde kılınır. İlk rekâtta ve ikinci rekâtta farklı dualar ve hareketler vardır. Namazın ardından bayram kutlamaları ve ziyaretler başlar.

Bayram Namazının Farz Mı olduğu?

Bayram namazı, Hanefî mezhebine göre cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Diğer mezheplere göre ise farz-ı kifâyedir veya sünnettir. Yani bayram namazı, toplumun genel olarak kılması gereken bir ibadettir.

Ramazan Bayramı, Müslümanlar için önemli bir dönemdir ve bu dönemde bir araya gelerek sevgi ve saygıyı pekiştirmek, yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak önemlidir. Bu bayram vesilesiyle Müslümanlar, birlik ve beraberlik içinde olmayı, kötülüklerden uzak durmayı, iyilikleri paylaşmayı ve herkese karşı hoşgörülü olmayı öğütler.