Türk basın camiasının duayen isimlerinden Ali Sirmen, 84 yaşında hayatını kaybetti. Gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu olan Sirmen, bir süredir İstanbul'da bir hastanede tedavi görüyordu.

Gazeteci Ali Sirmen 84 Yasinda Hayatini Kaybetti 16954040 7348 M

Ali Sirmen Kimdir?

10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul'da doğan Sirmen, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1966 yılında Akşam gazetesinde başladığı köşe yazarlığına Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de devam etti. Son olarak Cumhuriyet gazetesinde yazılarını kaleme alan Sirmen, 1972 yılında kurulan Barış Derneği'nin de kurucuları arasında yer aldı.

Gazetecilik Dışındaki Başarıları

Sirmen, sadece gazetecilikle sınırlı kalmayan bir kariyere sahipti. İkinci Bahar dizisinde Antepli komiseri, Cumhuriyet filminde ise Yunus Nadi Abalıoğlu'nu canlandırdı. SkyTürk'te Siyah-Beyaz ve Cem TV'de Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi programlarının sunuculuğunu yaptı. 2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Son Dönemleri ve Vefatı

Gelire göre doğalgaz ve elektrik ödemesi yapılacak! Faturalarda yeni dönem başlıyor! Gelire göre doğalgaz ve elektrik ödemesi yapılacak! Faturalarda yeni dönem başlıyor!

25 Mart 2020 tarihinde COVID-19 teşhisi konulan Sirmen, virüsü yenmeyi başardı. Fakat son dönemde sağlık problemleri ile mücadele ediyordu. 17 Mart 2024 tarihinde İstanbul'da bir hastanede vefat etti.

Ali Sirmen'in vefatı, Türk basın camiasında büyük üzüntü yarattı. Birçok gazeteci, yazar ve seveni sosyal medya hesaplarından Sirmen'e veda mesajları paylaştı.

Cenaze Programı

Ali Sirmen'in cenaze programı henüz netlik kazanmadı. Ailesi tarafından yakın zamanda duyurulması bekleniyor.