Kamala Harris Kimdir, kökeni, kaç yaşında, ne mezunu evli mi?  ABD Başkan Adayı Kamala Harris'in hayatı ve siyasi kariyeri Kamala Harris Kimdir, kökeni, kaç yaşında, ne mezunu evli mi? ABD Başkan Adayı Kamala Harris'in hayatı ve siyasi kariyeri

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), içerisinde yaşanan çatlakları kapatmak ve Türkiye aleyhinde yeni bir propaganda girişimine girişmek için ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup yazdı. Bu mektup, örgütün son dönemde iç hesaplaşmalar ve liderleri Fethullah Gülen'in sağlık durumuyla ilgili yaşanan tartışmalar sonrasında daha da derinleşen bölünmelere işaret ediyor.

Fethullahçı Terör Örgütünde İçeriden Gelen İtiraflar ve Çatlaklar

Son zamanlarda örgüt içerisinde artan itiraflar ve Gülen'in sağlık sorunlarıyla ilgili iddialar, FETÖ'nün içindeki bağlılık ve inanç düzeyinde ciddi düşüşlere yol açmış durumda. Örgüt, bu durumu dengelemek ve güçlendirmek adına harekete geçti.

Bidenfetö8787

FETÖ'nün Biden'e Yazdığı Mektupta Neler Var?

Örgüt mensupları, hazırladıkları mektupta Türkiye hükümetine yönelik iddiaları öne sürerken, 15 Temmuz darbe girişimine atıfta bulunmadan Türkiye'yi haksız politikalarla suçluyor. Ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye aleyhine aldığı kararları da ABD Başkanı Biden'a iletiyor ve Türkiye'ye karşı baskı yapılmasını talep ediyor.

FETÖ'nün ABD İlişkileri ve Beklentileri

Örgüt, ABD'nin Türkiye'ye insan hakları temelinde yaklaşmasını ve bu doğrultuda Türkiye'ye yönelik politikalar izlemesini istiyor. Bu mektubun amacı, ABD üzerinden Türkiye'ye karşı olumsuz bir algı oluşturarak kendi gündemlerini ABD nezdinde etkili bir şekilde yansıtmak.

Bidenfetö4141

FETÖ, mektubun etkili olabilmesi için ABD içinde imza kampanyaları düzenliyor

FETÖ, mektubun etkili olabilmesi için ABD içinde imza kampanyaları düzenliyor ve NATO Liderler Zirvesi öncesinde stratejik bir hamle yapıyor. Bu mektubun zirvede gündeme gelmesini ve Türkiye aleyhindeki propagandalarını güçlendirmeyi hedefliyor.

FETÖ'nün Mektupla NATO Zirvesini Etkileme Çabası

Örgüt, Temmuz 2024'te yapılacak NATO Liderler Zirvesi öncesinde ABD'de son kozunu oynuyor ve Türkiye'ye karşı kara propagandalarla gündemi şekillendirmeye çalışıyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız