Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı?

26 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenen büyük çaplı operasyon, suç örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin önemli bir aşamasını oluşturdu. Operasyon, suç örgütü lideri Ferit Bilmez ve çetesinin akıbeti hakkında merak uyandıran sorulara yanıt aramayı sürdürdü. İşte Ferit Bilmez’in kim olduğu ve çetesinin durumuna ilişkin detaylar:

Suç Örgütü Lideri Ferit Bilmez Kimdir?

Ferit Bilmez, İstanbul'da düzenlenen "Kuyu-20" adlı operasyonun hedefi olan suç örgütü lideridir. Bilmez'in elebaşılığını yaptığı suç örgütü, çeşitli suçlarla ilişkilendirilmektedir. İstanbul’da gerçekleştirilen operasyon, Ferit Bilmez’in ve çetesinin suç teşkilatı içindeki rolünü ortaya çıkarmayı ve bu kişileri adalet önüne çıkarmayı amaçlamıştır.

Ferit Bilmez ve Çetesi Çökertildi mi?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen operasyon sonucunda, Ferit Bilmez ve çetesinin tamamı gözaltına alındı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu geniş çaplı operasyonda, suç örgütü üyelerinin çeşitli suçlara karıştığı tespit edilmiştir.

Şüpheliler, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, “Kasten Öldürmeye Teşebbüs”, “Tehdit”, “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Mala Zarar Verme” gibi suçlarla bağlantılı olarak değerlendirilmiştir. Operasyon sırasında 15 adet ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirilmiştir. Bu tutuklamalar, suç örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelenin bir göstergesi olarak yorumlanmaktadır.

Yetkililerden Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullanarak, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve jandarma ekiplerini tebrik etti. Bakan Yerlikaya, suçla mücadelede kararlılığın süreceğini ve suç örgütlerine karşı taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Editör: Mehmet Çetil