İstanbul Fatih ilçesinde yaşanan olayda, alışveriş anlaşmazlığı sırasında siyah çarşaf giyimli bir kadını iterek yerde sürükleyen şüpheli Ali Ümit Şakar'a (32) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin her türlü aşağılama ve dışlama içeren davranışlarının kamu güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirtilerek 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Görüntülerdeki İncir Ağacı

İddianamede yer alan görüntü izleme ve ses çözümleme tutanağına göre, olay anında kadının üzerinde çarşaf olarak tabir edilen kıyafetin olduğu, şüphelinin kadını iterek sürüklemeye çalıştığı ve aşağılayıcı sözler sarf ettiği belirtiliyor. Şüphelinin bu davranışının gündüz vaktinde, alışveriş işlemlerinin yoğun olduğu bir ortamda gerçekleşmesi, kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına neden oldu.

İddianamede Yer Alan Diğer Suçlamalar

İddianamede ayrıca şüpheli Ali Ümit Şakar'a basit yaralama ve tehdit suçlarından da soruşturma başlatıldığı kaydediliyor. Şüpheli hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme Süreci ve Sonuç

İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı! İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı!

Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Olayın mahkeme süreci ve şüpheliye verilecek cezanın detayları merakla bekleniyor.