Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti? Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti?

Fatih Bucak, son dönemlerde adı sıkça gündeme gelen isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle MHP'nin Şanlıurfa Siverek Belediye Başkanı adayı olarak belirlenmesiyle kamuoyunun ilgisini üzerine çeken Bucak, kariyeri ve ailesiyle öne çıkan bir isimdir.

Fatih Bucak Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

Fatih Bucak, Siverek'te doğmuş olup Şanlıurfalıdır. 7 Temmuz 1968 tarihinde dünyaya gelmiştir, dolayısıyla 2024 itibariyle 56 yaşındadır. Ailesinin siyaset ve toplumsal hayattaki etkinliği, onu da bu alanda aktif olmaya yönlendirmiştir.

Fatih Bucak Ne Mezunu?

Fatih Bucak, Yükseliş Koleji'nde eğitim almış ve ardından Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun olmuştur. Babası Mehmet Celal Bucak, Şanlıurfa milletvekilliği yapmış ve aile siyasette önemli bir yere sahiptir. Bucak'ın aile yaşamı da dikkat çekicidir; iki evliliğinden çocukları bulunmaktadır.

Fatih Bucak Ne İş Yapıyor Mesleği Ne?

Ekonomi alanında faaliyet gösteren Fatih Bucak, aynı zamanda Şanlıurfa'nın önde gelen iş insanlarından biridir. Çiftçilik ve tarımla da ilgilenen Bucak, aynı zamanda bir dönem Şanlıurfaspor Kulübü Başkanlığı yapmıştır. Politik kariyerine 2015 yılında bağımsız milletvekili adayı olarak başlamış, daha sonra AK Parti'den aday adayı olmuştur.

Editör: Murat Serdar Yıldız