Merkez Bankası, İkinci El Araç Satışlarında Yeni Ödeme Sistemi Başlattı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ödeme işlemlerinde güvenliği sağlamak amacıyla FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'ni devreye aldı. Bu yeni sistem, özellikle ikinci el araç satışları gibi işlemlerde kullanılacak.

Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi Başlıyor

TCMB'nin duyurusuna göre, FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, onay gerektiren ödeme işlemlerinde kullanılmak üzere hizmete sunuldu. İlk aşamada, özellikle ikinci el araç alım-satım işlemlerinde güvence sağlanması için kullanılacak olan bu servis, işlemdeki taraflara güvenlik ve güvence sağlayacak.

Kontrollü Bir Ortam Sağlanıyor

Yapılan açıklamaya göre, onay veya tescil gerektiren ödeme işlemlerinde FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, kontrollü bir ortam sağlayacak. Bu hizmetle birlikte, para transferlerinde işlemler tamamlanıncaya kadar tutar, işlemin taraflarına güvence sağlamak amacıyla bekletilecek.

2 Milyon TL İşlem Limiti Uygulanacak

Özellikle ödemeyi gönderen kullanıcıya, onay veya tescil işlemi tamamlanmadan ödemenin karşı tarafa aktarılmayacağı, ödemeyi alan kullanıcıya ise işlemin tamamlanmasıyla birlikte bedelin hesabına geçeceği garanti ediliyor. İlk aşamada, bu güvenli ödeme işlemi için 2 milyon TL'lik bir işlem limiti uygulanacak.

Milyonların Maaşı Değişiyor! 2025 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Refah Payı Eklenebilir Mi? Enflasyonun Maaş Üzerindeki Etkileri Neler? Milyonların Maaşı Değişiyor! 2025 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Refah Payı Eklenebilir Mi? Enflasyonun Maaş Üzerindeki Etkileri Neler?

Hızla Yaygınlaşması Bekleniyor

Bu yeni ödeme sistemi, diğer FAST Sistemi katman servisleri gibi hızla yaygınlaşarak, özellikle onay gerektiren ödeme işlemlerinde güvenliği sağlamaya devam edecek. Bu adım, özellikle ikinci el araç satışlarında güvenli ve kontrol altında bir ödeme sürecinin sağlanmasına önemli bir katkı sağlayacak.

Editör: Havva Andırır