Ünlü komedyen Ezgi Mola'nın, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanan Musa Orhan'a hakaret ettiği iddiası, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu olayın detayları ve son gelişmeler, hala merak uyandırmaya devam ediyor. Peki, Ezgi Mola Musa Orhan olayı nedir?

Ezgi Mola ve Musa Orhan Olayı Gündemdeki Son Gelişmeler

Olay, 18 yaşındaki İpek Er'in 34 gün süren yaşam mücadelesinin ardından 18 Ağustos 2020'de hayatını kaybetmesiyle başladı. Er'in vefatından önce bıraktığı mektupta, Siirt'te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia ettiği belirtiliyor. Bu iddianın yankıları sosyal medyada büyük bir tepki dalgası oluşturdu.

Ünlü oyuncu Ezgi Mola, 20 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu olaya tepki gösterdi. Ancak, bu paylaşım nedeniyle Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve Mola hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret' suçundan dava açıldı.

Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ezgi Mola'nın 'hakaret' suçunu işlediği kanaatiyle 6 bin 960 TL adli para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Ayrıca, Mehmet Erkan Akkuş'un açtığı manevi tazminat davası sonucunda Mola'nın, 20 Ağustos 2020 tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte 10 bin TL tazminat ödemesine hükmedildi.

MASTERCHEF TÜRKİYE 2024'te  DOKUNULMAZLIĞI KİM ALDI? MasterChef Türkiye eleme adayları kimler oldu? MasterChef kim kazandı? 18 Eylül Çarşamba MasterChef bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı? MASTERCHEF TÜRKİYE 2024'te DOKUNULMAZLIĞI KİM ALDI? MasterChef Türkiye eleme adayları kimler oldu? MasterChef kim kazandı? 18 Eylül Çarşamba MasterChef bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

Bu kararın ardından Avukat Akkuş, "Herhangi birine yapıldığında dahi, tweet atarak hakaret etmek ve linç girişiminde bulunmak anayasal düşünce özgürlüğü değildir. Masumiyet karinesi ve adil yargılanma hakkı, korunması gereken kutsal değerlerdir ve popülizme malzeme edilemezler. Bu karar, önemli bir emsal niteliğindedir." şeklinde açıklamalarda bulundu.


 

Editör: Havva Andırır