Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur'un ABD'deki Yargı Süreci

Türkiye'de yaşanan dramatik bir olayın ardından ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, sonunda yargılanmak üzere hakim karşısına çıktılar. İşte detaylar ve yaşananlar:

Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur'un  Yakalanmaları ve İade Talebi

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde meydana gelen ve genç bir insanın hayatını kaybetmesine sebep olan trafik kazasının ardından Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur'u önce Mısır'a ardından da ABD'ye kaçırdığı iddiasıyla Türkiye'de aranmaya başlandı. Türk yetkililer, diplomatik kanallar ve Interpol aracılığıyla anne-oğulun iadelerini talep ettiler.

Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur'un  Yakalanma Anı

Eylem Tok ve oğlu, Boston'da bulunan British International School of Boston'ı gezmelerinin ardından, bir tesadüf sonucu Türk bir kurye tarafından restoranda yakalandılar. Kuryenin tanıması üzerine polise bildirilen olayın ardından evlerine yapılan baskınla yakalandılar.

Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur'un  Yargı Süreci ve Duruşma

ABD'de Massachusetts Federal Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Eylem Tok, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma ise 27 Haziran'da yapılacak.

Eylem Tok'tan İlginç Yanıt: "Allah-u Ekber"

Duruşma sırasında izleyiciler arasından kendisine "Bir katil annesi olmak nasıl bir duygu?" diye seslenen bir Türk vatandaşına, Eylem Tok'un "Allah-u ekber" yanıtı, olayın seyrine farklı bir boyut katmış durumda.

Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur'un  Kaçış Süreci ve Detaylar

Kaçış sürecinde kullanılan 8 ayrı telefon hattı ve sahte pasaport girişimleri gibi detaylar, olayın uluslararası boyutunu gözler önüne seriyor. Ayrıca Tok'un tanınmamak için saçlarını küt kestirip sarıya boyattığı bilgisi de dikkat çekiyor.

Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur'un  Özel Okul Ziyareti ve Küba Planı

Tutuklandıklarında özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanan Eylem Tok ve oğlu, polis belgelerine göre Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalışmışlar. Olayın daha da derinleştiği anlarda, üzerlerinde bulunan 5 bin dolar nakit paranın da polis raporlarına geçtiği belirtiliyor.