Evde bakım yardımları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve hastalara destek olmak amacıyla her ay düzenli olarak ödenmektedir. Temmuz ayında yapılan artış sonrası, evde bakım maaşının yeni tutarı 9.077 TL olarak belirlenmiştir. Ancak, Ağustos ayı ödemelerinin henüz başlamadığı ve bu nedenle 8 Ağustos 2024 itibarıyla evde bakım maaşı yatan iller listesinin paylaşılmadığı belirtilmiştir.

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Evde bakım maaşlarının ödemeleri her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılmaktadır. Aylık ödemelerin detayları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinden veya e-Devlet üzerinden sorgulanabilir. İlgili ödemelerle ilgili güncel bilgilere e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından ulaşabilirsiniz.

MasterChef Sena Zeynep Gültepe Kimdir? 2024 MasterChef Yarışmacısı Zeynep Nereli, Kaç Yaşında ve Yarışmadan Elendi mi? MasterChef Sena Zeynep Gültepe Kimdir? 2024 MasterChef Yarışmacısı Zeynep Nereli, Kaç Yaşında ve Yarışmadan Elendi mi?

Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Temmuz ayında yapılan artışla evde bakım maaşı 7.608 TL'den 9.077 TL'ye yükseltilmiştir. Bu değişiklik, bakanlık tarafından sağlanan desteklerin artırılması amacıyla gerçekleştirilmiştir.

66B4Cb3170687E0899Cb8Fc2

Evde Bakım Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı alan bireyler, maaşlarının durumunu e-Devlet üzerinden şifre ve T.C. kimlik numarası ile sorgulayabilirler. Ayrıca, Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla SMS ile bakiye takibi yapılabilir. SMS sorgulama için cep telefonunun mesaj kısmına "BAKIYE" yazarak 4747'ye gönderim yapılabilir. Bu işlem, operatör tarafından SMS ücretiyle birlikte faturalandırılır.

Güncel ödeme bilgileri ve il bazındaki gelişmeler hakkında detaylı bilgiler, ödemeler başladığında güncellenmiş olarak sunulacaktır.

Editör: Zeliha YAKUT