EURO 2024 İtalya - Hırvatistan Maçı Ne Zaman Nerde ve Saat Kaçta?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu üçüncü maçında Hırvatistan ile İtalya karşı karşıya geliyor. Karşılaşma, 24 Haziran 2024 Pazartesi günü oynanacak. Maç, Almanya’nın Leipzig kentindeki Leipzig Stadı’nda gerçekleşecek ve TSİ 22.00'de başlayacak. Bu önemli müsabaka, futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor.

İtalya - Hırvatistan Maçı Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Futbolseverler, Hırvatistan ile İtalya arasındaki bu kritik maçı canlı olarak izleyebilecekler. Karşılaşma, TRT 1 kanalında canlı yayınlanacak. Hollandalı hakem Danny Makkelie tarafından yönetilecek olan maçta, yardımcı hakemlik görevlerini Hessel Steegstra ve Jan de Vries üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serdar Gözübüyük olacak.

Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda? Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda?

İtalya - Hırvatistan Rekabetinde Tarihî Bilgiler

Hırvatistan ve İtalya, futbol tarihleri boyunca 10. kez karşı karşıya gelecekler. Daha önce oynanan 9 maçta Hırvatistan 3 galibiyet elde ederken, İtalya yalnızca bir kez galip gelebildi. Bu maçların 5’i ise beraberlikle sonuçlandı. İki takımın birbirine karşı attığı toplam gol sayısı ise eşit: her iki takım da rakip kalelere 10’ar gol gönderdi. En son üç karşılaşmaları ise beraberlikle sona erdi. İtalya, Hırvatistan’a karşı tek galibiyetini 1942 yılında oynanan hazırlık maçında 4-0’lık skorla elde etti.

İtalya - Hırvatistan Takımların Son 16'ya Kalma Durumu Nasıl?

B Grubu’nda şu ana kadar İspanya lider olarak son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. İtalya, ilk maçında Arnavutluk’u 2-1 yenmiş ve ikinci maçında İspanya’ya 1-0 kaybetmiş durumda, şu an 3 puanla ikinci sırada yer alıyor. İtalya, Hırvatistan’dan alacağı bir puanla son 16 turuna çıkmayı garantileyecek. Ancak İtalya, Hırvatistan’a kaybeder ve Arnavutluk, İspanya’ya karşı galip gelirse, İtalya turnuvaya veda edecek.

Hırvatistan ise gruptan çıkabilmek için galibiyete ihtiyaç duyuyor. İspanya’ya 3-0 yenilen ve Arnavutluk ile 2-2 berabere kalan Hırvatistan, 1 puanla son sırada bulunuyor. Hırvatlar, İtalya’yı yenip, İspanya'nın da Arnavutluk’a kaybetmemesi halinde ikinci sırayı alarak son 16’ya kalacak. Eğer Arnavutluk da kazanırsa, ikinci ve üçüncü sırayı belirlemek için averaj, atılan gol ve kartlar dikkate alınacak.

İtalya - Hırvatistan Muhtemel İlk 11'leri Kim?

Karşılaşma öncesinde UEFA'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, sahaya çıkması beklenen muhtemel ilk 11'ler şu şekilde:

Hırvatistan

Kaleci: Dominik Livakovic
Defans: Josip Stanisic, Josip Sutalo, Josko Gvardiol, Ivan Perisic
Orta Saha: Luka Modric, Mateo Kovacic, Mario Pasalic, Luka Sucic
Forvet: Andrej Kramaric, Ante Budimir

İtalya

Kaleci: Gianluigi Donnarumma
Defans: Matteo Darmian, Alessandro Bastoni, Luca Calafiori, Giovanni Di Lorenzo
Orta Saha: Bryan Cristante, Jorginho, Nicolo Barella
Forvet: Lorenzo Pellegrini, Federico Chiesa, Mateo Retegui

Editör: Murat Serdar Yıldız