İspanya - Gürcistan Maçı Ne Zaman ve Nerede Oynanacak?

EURO 2024'ün son 16 turunda İspanya ile Gürcistan karşı karşıya gelecek. Bu önemli mücadele 30 Haziran Pazar günü yapılacak. Karşılaşma, Almanya'nın Köln şehrindeki Köln Stadı'nda oynanacak ve Türkiye saatiyle 22.00'de başlayacak.

İspanya - Gürcistan Maçının Hakemi Kim Olacak?

Mücadelede, Fransa Futbol Federasyonu’ndan hakem François Letexier düdük çalacak. Yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak olan Letexier'e, dördüncü hakem olarak Türk asıllı Hollandalı Serdar Gözübüyük eşlik edecek.

İspanya-Gürcistan Maçı Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Karşılaşma, Türkiye’de TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Futbolseverler, İspanya ile Gürcistan arasındaki bu kritik mücadeleyi TRT 1 üzerinden izleyebilecekler.

İspanya'nın Durumu

İspanya Milli Takımı'nda stoper Nacho Fernandez ve forvet oyuncusu Ayoze Perez’in hafif sakatlıkları bulunuyor. Bu oyuncuların maçta forma giyip giyemeyeceği, maç saatinde netlik kazanacak. Takımda cezalı oyuncu bulunmamakla birlikte, Dani Carvajal, Robin Le Normand ve Daniel Vivian sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Gürcistan’ın Durumu

Gürcistan Milli Takımı, orta saha oyuncusu Anzor Mekvabishvili’den bu maçta faydalanamayacak. Mekvabishvili, Portekiz maçında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Gürcistan’da ayrıca Giorgi Gvelesiani, Guram Kashia, Giorgi Kochorashvili ve Solomon Kverkvelia kart sınırında bulunuyor.

İspanya’nın Grup Performansı

İspanya, B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk ile mücadele ederek tüm maçlarını kazandı ve grubu lider tamamladı. İspanyollar, bu süreçte gol yemeden kalesini korumayı başardı.

Gürcistan’ın Grup Performansı

Gürcistan ise F Grubu'nda Türkiye, Portekiz ve Çekya ile karşılaştı. Türkiye’ye 3-1 yenilen, Çekya ile 1-1 berabere kalan Gürcüler, Portekiz’i 2-0 mağlup etti ve grubu üçüncü sırada tamamlayarak en iyi üçüncüler arasına girip son 16 turuna yükseldi.

İkili Rekabette İspanya Üstün

İspanya ile Gürcistan, bugüne kadar 7 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 6'sı resmi, 1'i ise özel maç olarak kayıtlara geçti. İspanya, resmi müsabakaların tamamını kazanırken, Gürcistan sadece özel maçta galip geldi. İspanya, bu süreçte Gürcistan’a karşı 19 gol atarken, Gürcistan 4 golle karşılık verdi.

Eleme Gruplarında Aynı Grubun Parçalarıydılar

İspanya ve Gürcistan, EURO 2024 elemelerinde A Grubu'nda mücadele etti. İspanya, 8 maçta 7 galibiyet, 1 yenilgi ile grubu lider bitirirken, Gürcistan 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle dördüncü sırada yer aldı. İspanyollar, eleme maçlarında Gürcistan’a karşı 3-1 ve 7-1’lik galibiyetler aldı.


İspanya’nın Muhtemel 11’i

Kaleci: Unai Simon
Savunma: Carvajal, Le Normand, Laporte (Nacho), Cucurella
Orta Saha: Pedri, Rodri, Fabian Ruiz
Forvet: Yamal, Morata, Williams

Gürcistan’ın Muhtemel 11’i

Kaleci: Mamardashvili
Savunma: Tsitaishvili, Dvali, Kashia, Kverkvelia
Orta Saha: Kakabadze, Kochorashvili, Kiteishvili, Chakvetadze
Forvet: Kvaratskhelia, Mikautadze