Adnan Polat, 23 Şubat 1953 tarihinde Erzurum’un Aşkale ilçesinde dünyaya geldi. Babası İbrahim Polat olan Polat’ın, Songül ve Murat adında iki kardeşi bulunmaktadır. 1971 yılında İstanbul Işık Lisesi'nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans için ABD’ye giderek 1976 yılında Long Island Üniversitesi’nde İş İdaresi alanında eğitim aldı.

Ahmet Çakır kimdir? Gazeteci yazar Ahmet Çakır aslen nereli, kaç yaşındaydı, neden öldü ve hastalığı neydi? Ahmet Çakır kimdir? Gazeteci yazar Ahmet Çakır aslen nereli, kaç yaşındaydı, neden öldü ve hastalığı neydi?

İş Hayatına İlk Adımları Neler?

Mezuniyetinin ardından Türkiye'ye dönen Adnan Polat, Polat Holding’e bağlı Polat İnşaat'ta şantiye şefi yardımcılığı görevini üstlendi. 1981 yılında Ege Seramik’te yönetim kademelerinde çeşitli görevlerde bulunan Polat, bu süreçte iş dünyasında önemli deneyimler kazandı.

Galatasaray Kulübü'ndeki Yükselişi

Polat’ın spor camiasındaki etkisi, 1992-1996 yılları arasında Galatasaray Kulübü'nde Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulunmasıyla başladı. Mart 2006'dan Mart 2008'e kadar Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2008 yılında yapılan başkanlık seçimini kazanarak Galatasaray’ın 33. başkanı oldu ve 7 Mart 2010 tarihinde yeniden başkan seçildi. Polat, kulübün tarihine önemli katkılarda bulundu.

Adnan Polatin Babasi Ibrahim Pol

Siyasi ve Diplomatik Kariyer

1997 yılında Tayland Fahri Konsolosluğu görevini üstlenen Polat, 18 Nisan 1999 tarihinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, ancak seçilemedi. Siyasi kariyerine rağmen, iş dünyasındaki başarısını sürdürdü.

Seramik Sektöründeki Liderlik

2001 yılında SERKAP Başkanlığı'na getirilen Polat, 2002 yılında Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı oldu. TÜSİAD, İKV ve İTO üyesi olan Polat, Ege Seramik Şirketler Topluluğu'nun yönetim kurulu başkanlığını sürdürdü. Bu görevleri, Polat’ın seramik sektöründeki liderliğini pekiştirdi.

Özel Yaşamı ve Ailesi

Adnan Polat, 1980 yılında Ayşe Polat ile evlendi. Çiftin Eda adında bir kızı ve Kerim adında bir oğlu bulunmaktadır. Polat, hem aile yaşamında hem de iş dünyasında başarılı bir kariyer sürdürmektedir.

Ödüller ve Onurlar

İtalya Cumhurbaşkanı tarafından topluma ve cemiyete hizmet eden isimlere verilen İtalya Devlet Nişanı ile onurlandırılan Polat, uluslararası alanda da tanınan bir isim olduğunu gösterdi.

Başkanlık Döneminin Sonu

14 Mayıs 2011 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü başkanlık seçimlerinde Ünal Aysal’ın başkan seçilmesiyle Adnan Polat başkanlık görevini devretti. Polat, Galatasaray’a yaptığı katkılarla kulübün tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.

Editör: Mehmet Çetil