Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti? Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti?

Ersin Dilber, 1979 yılında Giresun'un Tirebolu ilçesinde doğmuş ve aslen Ordu'nun Perşembe ilçesine kayıtlıdır. İlk ve orta eğitimini Giresun'da tamamlamış olan Dilber, 2003 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nden birincilikle mezun olmuştur. Yüksek lisansını Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Botanik Biliminde tamamlayan Dilber, doktorasını ise Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı'nda yapmış, “Süne Mücadelesinde Kullanılan Farklı Alfa Cypermethrin Dozlarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri” başlıklı teziyle bu alanda yetkinliğini artırmıştır.

Ersin Dilber Kaç Yaşında?

Ersin Dilber, 2024 yılı itibarıyla 45 yaşındadır. 1979 doğumlu olan Dilber, geniş bir kariyer geçmişine sahiptir.

Ersin Dilber Nereli?

Ersin Dilber, Giresun'un Tirebolu ilçesinde doğmuş olup, Ordu'nun Perşembe ilçesine kayıtlıdır. Eğitim ve kariyer yolculuğu ise bu bölgelerde başlamıştır.

Ersin Dilber Ne İş Yapar?

Ersin Dilber, şu anda Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Vekili olarak görev yapmaktadır. Kariyerine 1998 yılında Giresun Doğankent'te memuriyetle başlayan Dilber, Kars ve Ordu'da çeşitli taşra hizmet birimlerinde görev almıştır. 2011 yılında Bakanlığın kariyer uzmanlığı sınavını kazanarak, merkez teşkilatında Tarım ve Orman Uzmanı olarak göreve başlamıştır. 2020 yılında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nde Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanlığı görevini üstlenmiş, 2021 yılında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nde Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığına atanmıştır. Ayrıca, Avrupa Birliği ve Uluslararası Fonlar projeleri konusunda eğitim almış ve bu alanda yürütücü, bağımsız dış değerlendirici ve bilirkişi olarak görevler üstlenmiştir. Bitki sağlığı, gıda güvenilirliği, küresel ısınma, biyoçeşitlilik ve kırsal kalkınma gibi konularda önemli çalışmalara imza atmıştır..

Editör: Havva Andırır