Son Dakika: Erdoğan, Putin ile Görüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya geldi. Erdoğan, temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İki lider, görüşme öncesinde kameraların karşısına geçti.

Img 351B3E 5C5C9D 1A5E6D Cdef87 (1)

"Türkiye Gri Listeden Çıktı, Asgari Ücret Zamı Yok, Kripto Yasası Yürürlükte ve Daha Fazlası: Haftanın Öne Çıkan Gelişmeleri" "Türkiye Gri Listeden Çıktı, Asgari Ücret Zamı Yok, Kripto Yasası Yürürlükte ve Daha Fazlası: Haftanın Öne Çıkan Gelişmeleri"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali: Erdoğan, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'ni bir an önce devreye almak istediklerini belirtti. Sinop'ta da yeni enerji projeleri üzerinde görüştüklerini ve bu alanda ciddi adımlar atmayı hedeflediklerini vurguladı.

668416450C13B471Fa73C39B

BOTAŞ ve Gazprom İşbirliği: BOTAŞ ve Gazprom arasındaki ilişkilerin samimi bir şekilde ilerlediğini belirten Erdoğan, "55 milyar dolarlık hacim bizim için önemli değil, hedefimiz 100 milyar doları yakalamak. Bunu başarabileceğimize inanıyorum," dedi.

Erdogan Putin Piece

Turizm: Erdoğan, 7 milyon Rus turistin Türkiye'yi ziyaret etmesinin önemine dikkat çekti ve Rus turistlerin Türkiye'de ağırlanmasının büyük bir öncelik olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Yeter ki Türkiye'den memnun kalsınlar. Sizi en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı istiyorum," diyerek Putin'i Türkiye'ye davet etti.

Tum Dunyaya Boyle Duyurdular Bar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini ve ekonomik ilişkileri güçlendirme açısından büyük önem taşıyor. Enerji projeleri, ticaret hacmi ve turizm gibi konuların ele alındığı bu görüşme, Türkiye-Rusya ilişkilerinin geleceği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Ali Çakar