2024 SÜPER KUPA FİNAL TARİHİ duyuruldu! || 2024 Süper Kupa Finali Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak, nerde, saat kaçta hangi gün? 2024 SÜPER KUPA FİNAL TARİHİ duyuruldu! || 2024 Süper Kupa Finali Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak, nerde, saat kaçta hangi gün?

A Milli Takımımız, Almanya'da düzenlenen EURO 2024 turnuvasında son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmişti. Ancak çeyrek final öncesinde UEFA'nın resmi sosyal medya hesaplarından skandal hatalar yapıldı.

Maç Eşleşmelerinde Karışıklık

EURO 2024'ün resmi Instagram hesabında yapılan paylaşımda, Hollanda ile çeyrek finalde karşılaşacak takım olarak Türkiye yerine Avusturya'nın yazılması büyük bir hata olarak değerlendirildi. Kısa süre içinde fark edilen bu yanlışlığın ardından paylaşım hızla kaldırıldı. Ayrıca UEFA'nın Fransızca hesabından yapılan başka bir paylaşımda da Türkiye yerine yine Avusturya'nın yazılması tepkilere neden oldu. Bu hataların düzeltilmesi ve doğru eşleşmelerin paylaşılması için yoğun bir çaba harcandı.

Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi

UEFA'nın resmi hesaplarındaki bu hatalı paylaşımlar, Türk futbolseverlerin ve sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisini çekti. Spor severler, milli takımın başarısını taçlandıracak olan çeyrek final maçı öncesinde böyle dikkatsiz hataların yapılmasını kabul edilemez bulduklarını belirttiler. Türkiye'nin adının yanlış yazılması ve ardından düzeltilmesi, sosyal medya platformlarında uzun süre tartışıldı ve eleştirildi.

UEFA'nın Açıklama Bekleniyor

UEFA'nın bu tür hataların ardından genellikle bir açıklama yapması beklenirken, konuyla ilgili resmi bir bildiri veya özür açıklaması henüz gelmedi. Ancak futbol otoriteleri ve medya, EURO 2024'ün prestiji açısından böyle dikkatsizliklerin yaşanmaması gerektiğini vurguluyor.

Editör: Havva Andırır