Emekli maaşları için Temmuz 2024 zammı belli oldu. En düşük emekli maaşı, zam oranlarıyla birlikte yeniden hesaplandı. SSK (4a) ve Bağ-Kur (4b) emeklilerine yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerine (4c) ise yüzde 19,31 oranında zam uygulanacak. Peki, 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı kaç liraya yükseldi? Zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Emekli Maaşı Sayma

Emekli Maaşı Temmuz Zammı Ne Kadar Oldu?

Emekli maaşlarına uygulanan zam oranları açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlenirken, memur ve memur emeklileri için yüzde 10'luk sözleşme zammına ek olarak yüzde 19,31'lik enflasyon farkı eklendi. En düşük memur emeklisi maaşı, 14 bin 741 TL'den yüzde 19,31 artışla 17 bin 587 TL’ye yükseldi.

Yeni Emeklilik Sistemi Geliyor K

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Ne Kadar Zam Alacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen yüzde 24,73'lük zam oranı, en düşük emekli maaşlarını da artırdı. Örnek olarak:

  • Kök maaşı 10 bin TL olan emekliler, zam sonrası 12 bin 473 TL maaş alacak.
  • Kök maaşı 15 bin TL olan emekliler, zam sonrası 18 bin 709 TL maaş alacak.
  • Kök maaşı 20 bin TL olan emekliler, zam sonrası 24 bin 946 TL maaş alacak.
  • Kök maaşı 25 bin TL olan emekliler, zam sonrası 31 bin 182 TL maaş alacak.

Secim Sonrasi Ekonomistlerden Dolar Ve Altin Uyarisi Emekli Maasina Zam Gelebilir Kqcy

10 Bin TL Olan En Düşük Emekli Maaşı İçin Bir Düzenleme Yapılacak mı?

En düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 473 TL’ye yükseldi. Ancak, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları, refah payı artışının gündemde olmadığını gösteriyor. Meclis tarafından yeni bir yasal düzenleme yapılmazsa, en düşük emekli maaşı alan kesimin maaşları, yalnızca mevcut zam oranıyla artacak.

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan neden hastaneye kaldırıldı, hastalığı ne? Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan neden hastaneye kaldırıldı, hastalığı ne?

En Dusuk Emekli Maasi 13200 Tl Erdogan Temmuz Ayini Isaret Etti K9Mp

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Zamlı emekli maaşlarının ödeme tarihleri, tahsis numaralarının son rakamlarına göre belirlendi. SSK emeklileri maaşlarını her ayın 17’si ile 26’sı arasında alacak. Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını ayın 25’i ile 28’i arasında alacaklar. Emekliler, belirtilen günlerde zamlı maaşlarını hesaplarında görebilecekler.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım