SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile ilgili olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sonucunda emekli olan yaklaşık 2 milyon vatandaşa ek destekler sağlanırken, yeni düzenlemelerle birlikte 400 bin kişinin daha emekli olmasının önü açıldı. Bu yıl içinde emekli olanlar için dört önemli kazanım birden sunulurken, tüm emeklilere yönelik yeni destek paketleri de devreye alınıyor. Aile Bakanlığı'nın başlattığı yeni destek programı kapsamında, düşük gelire sahip emeklilere yönelik "Emekli Kart" sistemi hayata geçiriliyor. Bu kart sayesinde, emekliler elektrik, doğal gaz ve gıda alımlarında önemli destekler alabilecekler.

Bu destek programından kimlerin yararlanabileceğine ilişkin kriterler de belirleniyor. En temel kriter, tabandan emekli aylığı alınması olacak. Yani kök aylığı 10 bin lira ve altında olan, başka bir geliri bulunmayan emeklilerin desteklerden yararlanması sağlanacak. Bunun yanı sıra, emekli ve oturduğu evi olan, kira geliri elde etmeyen gibi detaylara ilişkin çalışmalar da sürüyor.

Marmaray, Başkentray, İZBAN 19-20 Mayıs ücretsiz mi, saat kaça kadar toplu taşıma olacak? Marmaray, Başkentray, İZBAN 19-20 Mayıs ücretsiz mi, saat kaça kadar toplu taşıma olacak?

Tabandan aylık alan emekliler ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri, Aile Bakanlığı'nın uygulamakta olduğu elektrik, doğal gaz desteğinden yararlanacak. Ayrıca, emeklilere gıda desteği de sağlanacak. Bu sosyal yardımlar, emeklilere verilecek kartlara yüklenecek ve elektrik, doğal gaz faturalarında veya anlaşmalı marketlerde kullanılabilecek.

Ayrıca, emekli olanlara sağlanan refah payı ve taban aylık artışıyla ilgili olarak da önemli gelişmeler yaşanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı, refah payı eklenerek yüzde 49.25'e yükseltilmiştir. Ayrıca, en düşük emekli aylığı ödemesi 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmıştır.

Bu yıl içinde emekli olan EYT'lilerin aylıklarının bağlanması sırasında refah payı ve 10 bin lira düzenlemesi dikkate alınacak. Ayrıca, promosyon ve ikramiye yolu da açılarak emeklilere ek destek sağlanacak. Bu desteklerle birlikte, emeklilerin maddi güvenlikleri ve yaşam standartları artırılmış olacak.