Hükümet, SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklileri için yüzde 49.25 oranında zam açıkladıktan sonra bayramlarda emeklilere ödenen ikramiye tutarını da 3 bin lira olarak belirlemişti. Ancak bu rakam, emekliler tarafından yetersiz bulunmuştu. Şimdi ise Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere yapılacak ek ikramiye hakkında resmi açıklama yapıldı.

Türkiye'de 16 milyonun üzerinde emekli vatandaşa, bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı için 3 bin TL'lik ikramiye ödemeleri yapılacak. Ancak, mevcut enflasyon ve hayat pahalılığı şartlarında emekliler için bu ikramiye tutarları yeterli görülmüyor. Bu durum, milyonlarca emekliyi isyan ettirmiş durumda.

Hareket Proje Taşımacılık 2024 lot ve işlemleri, halka arzı son durum! Hareket Proje Taşımacılık 2024 lot ve işlemleri, halka arzı son durum!

Öte yandan, hükümetin ikramiye ödemelerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent genelinde bulunan 25 bin emekliye 1500 TL'lik bayram ikramiyesi vereceği açıklandı. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli emeklilerimiz, 2024’te de yanınızdayız. Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500’er TL nakdi destek sağlayacağız. Mutfaklarınızdaki yangını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.