25 Nisan Perşembe Günlük Burç Yorumları: Beklenmedik Gelişmeler ve Güzel Haberler! 25 Nisan Perşembe Günlük Burç Yorumları: Beklenmedik Gelişmeler ve Güzel Haberler!

Bayram önce ikramiye ödemelerinden yararlanmak isteyen emekliler, ödeme programını gündemine aldı. Emekli bayram ikramiyeleri, tahsis numarasına göre farklı tarihlerde hesaplara yatırılıyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ikramiye ödemelerinin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edebilecek. Emekli ikramiyesi ödemelerine ilişkin beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Peki 2024 Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, hangi gün? İşte, Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerine ilişkin son durum…

5Fc190B955427E18A44212D0

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor. Bayram öncesinde ihtiyaçlarını karşılamak isteyen emekliler ise bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini şimdiden araştırmaya başladı. İkramiye ödemeleri, emeklilerin maaş aldıkları günlere göre farklılık gösteriyor. Maaş ödemeleri PTT veya herhangi bir kamu kurumundan yatırılmıyor. Emekliler ikramiye ödemelerini maaş aldıkları bankalar aracılığıyla alabilecek. Dul ve yetim maaşı alanlar hisse oranlarına göre ikramiyelerden yararlanabilecek. Bayram ikramiyesi ödemeleri, SSK, Bağkur, Emekli Sandığından aylık alanlar, şampiyon sporcular, gaziler, şehit yakınları, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri alanlar, vazife malullüğü aylığı alanlar ile beraber 65 yaş parası alanlara yatırılacak. Emekli bayram ikramiyesinden yararlanmak için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek bulunmuyor. Peki Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman, hangi gün yatar? İşte, Bayram ikramiyelerine ilişkin son yapılan açıklama…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı iftar programında milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiye ödeme tarihlerine ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan, katlanarak artan emekli sayısına rağmen emeklilerin ücretlerinde artış yaptıklarını vurgulayarak emekli ikramiye ödemelerinde %50 artışa gidildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının devamında “ Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız.” dedi.

Arti Para Nedir Taksitli Arti Para Nasil Kullanilir

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ HANGİ GÜN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri, geçtiğimiz yıllarda tahsis numarasına göre yatırıldı. Emekli bayram ikramiyeleri maaş hesaplarına aktarılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ayrıca ikramiyeden yararlanabilmek için başvuru yapmasına gerek bulunmuyor.

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda ilk ödeme işlemleri, SSK emeklilerinden başlarken sırasıyla Bağ-Kur ve Emekli Sandığı aylıkları yatırılmıştı.
2024 yılında emekli ikramiyelerinin yatırılış günü tam olarak belli olmadı. Ödemeler üç gün içerisinde tamamlanacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEMESİ İKİ FARKLI YÖNTEMLE SORGULANABİLİR

Emekli ikramiyesi ödemeleri başladıktan sonra emeklilerin şubeye giderek sorgulama yapmasına gerek bulunmuyor.

e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapan emekliler sağ üst bölümde bulunan arama çubuğuna “ Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama” yazarak SGK üzerinden ikramiyelerin yatıp yatmadığını kontrol edebilirler.

Emekliler ayrıca maaş aldıkları bankaların internet bankacılığı ve mobil uygulaması üzerinden ikramiyelerin yatıp yatmadığını sorgulayabilir.



EMEKLİLER İLE BERABER HAK SAHİPLERİ YARARLANACAK

16 milyon SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisinin yanı sıra hak sahipleri de bayram ikramiyelerinden yararlanabiliyor.

Dul ve yetim maaşı alanlar, 65 yaş parası alanlar, şampiyon sporcular, gaziler, şehit yakınları, güvenlik korucuları, terörden zarar gören siviller, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar ve valize malullüğü aylığı alanlar ikramiye alabilecekler.

2024 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

Ramazan ayının ardından üç günlük bayram tatili başlayacak. Dini günler, hicri takvime göre hesaplandığından miladi takvimde bir önceki yıla göre farklı tarihlere denk geliyor.

2024 yılında Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlayacak ve 12 Nisan tarihinde sona erecek.

Ramazan Bayramı 1. günü 10 Nisan Çarşamba

Ramazan Bayramı 2. günü 11 Nisan Perşembe

Ramazan Bayramı 3. günü 12 Nisan Cuma