EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

Eski Danıştay Başkanı Nuri Alan'ın 85 yaşında vefat ettiği bildirildi. Alan’ın, yaşa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Nuri Alan için Kocatepe Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Alan’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Danıştay ve yargı mensupları da katıldı.

Cenaze Töreni ve Defin

Nuri Alan’ın cenazesi, törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde katılımcılar, Alan’ın yargı camiasındaki uzun yıllar süren hizmetini ve katkılarını anmak için bir araya geldiler.

Nuri Alan Kimdir?

1939 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Nuri Alan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1960 yılında mezun oldu. Ayrıca TODAİE ve Paris Uluslararası Kamu Yönetimi Enstitüsü'nde eğitim aldı. 1963 yılında Danıştay Yardımcısı olarak göreve başlamış, Danıştay Kanunsözcülüğü ve Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Alan, 30 Mayıs 1978'de Danıştay Üyeliğine seçildi ve Yüksek Seçim Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 1986'da Danıştay Beşinci Daire Başkanlığına seçilen Alan, 26 Eylül 2000'de Danıştay Başkanlığına terfi etti ve 9 Eylül 2004 tarihinde yaş haddinden emekliye ayrıldı.

Editör: Havva Andırır