Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri merakla beklenirken, konuya ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktı. İlk kez 2018 yılında ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde yılda iki kez ödeniyor. Bu yıl yapılan % 50'lik zam sonrasında 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükselen bayram ikramiyesinin ilk ödemesi Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırıldı. Şimdi ise gözler Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeme tarihine çevrildi.

Para1

Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin hangi tarihler arasında hesaplara yatırılacağı, emekliler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından, ikramiyelerin ödeme tarihine dair açıklama yapıldı. Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"En düşük emekli aylığında ocak 2023 tarihine kıyasla net yüzde 82 artışa gittik. 2023 yılı ekim ayında emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus olmak üzere 5'er bin lira ödedik. Emekli ikramiyesi 2024 yılı itibarıyla yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıktı. Kurban Bayramı ikramiyesini 10 - 14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz."

Bu açıklamaya göre, bayram ikramiyeleri 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatacak.

Turk Lirasi Tl Para 22112023 Yan

Emekli Maaşları Erken Ödenir mi?

Emekli maaş ödemeleri her ayın 17-28'i arasında hesaplara yatırılıyor. SSK emekli maaş ödemeleri 17'sinde başlıyor. Kurban Bayramı'nın 16-19 Haziran tarihlerine denk gelmesi nedeniyle emekli maaş ödemelerinin erken yapılma ihtimali bulunuyor. Kesin açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

1 Mayıs Para Öğretmen

Kimler Emekli Bayram İkramiyesi Alabiliyor?

Bayram ikramiyesinden; Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri yararlanacak.

Paralarfghjk

Ahu Tuğba'nın Vefatı Şüpheli Ölüm Olarak mı İnceleniyor? Cenaze Türkiye'ye Ne Zaman Nakledilecek? Ahu Tuğba'nın Vefatı Şüpheli Ölüm Olarak mı İnceleniyor? Cenaze Türkiye'ye Ne Zaman Nakledilecek?

Bayram ikramiyesi ödemeleri, emekliler ve hak sahipleri için önemli bir maddi destek kaynağı olmaya devam ediyor. Bu yılki artış ve ödeme tarihleri hakkında yapılan açıklamalar, emekliler arasında büyük bir merak ve beklenti oluşturdu. Tüm gelişmeleri takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: Mehmet Çetil