Resmi Gazete'nin 10 Temmuz sayısında yayımlanan atama kararlarıyla Elazığ Valisi olarak atanması, Numan Hatipoğlu'nun kariyerinde önemli bir dönüm noktası olarak kayda geçti.

"Yılmaz Tunç'tan Önemli Duyuru: Yargı ve İnsan Hakları Reformlarının Detayları 2024’te Açıklanacak" "Yılmaz Tunç'tan Önemli Duyuru: Yargı ve İnsan Hakları Reformlarının Detayları 2024’te Açıklanacak"

Yeni Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu Kimdir?

1969 yılında Ordu'nun Korgan ilçesinde doğan Numan Hatipoğlu, ilkokul ve ortaokul eğitimini doğduğu yerde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden 1990-1991 öğretim yılında Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

Kariyer Başlangıcı ve İlerleyişi

Numan Hatipoğlu'nun memuriyet hayatı 1994 yılında Nevşehir'de Kaymakam adayı olarak başlamıştır. Daha sonra Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulunmuştur.

Eğitim ve Akademik Başarıları

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans yaparak "Yerel Yönetim Yasalarında Yapılan Değişikliklerin Türkiye'nin Demokratikleşmesi Süreci Açısından İncelenmesi" konulu tezini tamamlamıştır.

Özel Hayatı ve Yetenekleri

Numan Hatipoğlu, yetkin bir yönetici olmasının yanı sıra kamu yönetimi konusunda derinlemesine bilgiye sahiptir. İyi derecede Türkçe bilen Hatipoğlu, görev sürecinde kamuyla olan etkileşimini ön planda tutmayı ilke edinmiştir.

Editör: Havva Andırır