Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yürütülen 32. dönem POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) başvuruları için adayların merakla beklediği tarihler henüz açıklanmamıştır. 2024-2025 eğitim yılında polis olmak isteyen pek çok aday, bu sürecin ne zaman başlayacağını öğrenmek istemektedir. Başvuru tarihleri belirlendiğinde, detaylı bilgilerle güncellenecek olan haberimize eklenmesi planlanmaktadır.

POMEM Başvuruları Nasıl Yapılır?

  1. dönem POMEM başvuruları, yayımlanan kılavuza göre gerçekleştirilecektir. Adaylar, e-Devlet üzerinden POMEM başvuru formunu doldurarak başvurularını tamamlayabilirler. Başvuru işlemleri, sayfanın alt kısmında yer alan "Aday başvurusunu kaydet" butonuna tıklanarak sonlandırılacaktır. Bu nedenle, adayların başvuru sürecini dikkatle takip etmeleri önem taşımaktadır.

Pomem-1

EGM Bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte? 2024-2025 Bekçilik başvuru tarihleri belli oldu mu, başvuru şartları neler? EGM Bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte? 2024-2025 Bekçilik başvuru tarihleri belli oldu mu, başvuru şartları neler?

POMEM Başvuru Şartları Neler?

Bu yılki başvuru kılavuzu henüz yayımlanmamış olsa da, geçmiş dönemlerdeki başvuru şartları şu şekildedir:

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Lisans mezunu veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almak. (2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60,00 ve üzerinde.)
  • Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için belirli puanın en az %80’ini almak.
  • Yaş sınırı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınarak, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak).
  • Boy şartı: Kadınlar için en az 162 cm, erkekler için en az 167 cm boyunda olmak; beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmalıdır.
  • Silah taşımaya engel bir durumu olmamak.
  • Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen koşulları taşımak.

Pomem-1

Diğer Başvuru Koşulları

Adayların, kasten işlenen suçlardan dolayı hapis cezası almamış olması, genel ahlak ve edebe aykırı fiillerde bulunmamış olması ve kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olması gerekmektedir. Ayrıca, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olumlu olması da şartlar arasındadır. 

Editör: Mehmet Çetil