2024 Bekçi Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2024 yılı için Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı ile ilgili Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından henüz resmi bir ilan yayımlanmadı. İlanların önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. İlgililerin başvuru tarihleri ve koşulları hakkında güncel bilgi için EGM ve Polis Akademisi (PA) resmi web sitelerini takip etmeleri öneriliyor. Bununla birlikte, farklı illerde İŞKUR üzerinden çeşitli bekçilik ilanları yayımlanmış durumda.

Bekçi Alımı 2

2024 BEKÇİLİK BAŞVURU ŞARTLARI Başvuru Şartları Neler?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için başvuru yapmayı düşünen adayların, aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

Vatandaşlık: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
Eğitim: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
Boy ve Beden Kitle İndeksi: En az 167 cm boyunda olmak ve beden kitle indeksinin 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması.
İkamet: Başvuru yapılan il sınırları içerisinde, ön başvuruların son günü itibarıyla son bir yıl veya daha fazla süreyle ikamet ediyor olmak.

Bekçi Alımı 1

Askerlik: Ön başvuruların son günü itibarıyla askerlik ödevini bitirmiş olmak.
Yaş: Başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak. (18.01.2005 tarihinde ve öncesinde doğmuş, 18.01.1993 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak)
Sabıka Durumu: Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak.

Askerdeyken Bekçilik Başvurusu

Toplumdaki İtibar: Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak.
Kamu Hakları: Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak.
Memuriyet: Memuriyete engel bir hali bulunmamak.
Silah Kullanımı: Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.
Sağlık: Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak.

2024 Bekçi̇ Alimi Boy Ve Kilo Şartı Var Mı

Ahlak ve Adli Durum: Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmamış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak.
Madde Kullanımı: Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
Polis Eğitim: Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
Siyasi Durum: Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.
Güvenlik Soruşturması: Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması.
NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişme: Yüksel Güran’ın Görüntüsü Ortaya Çıktı! Cinayetle İlgili Aile İçi Soruşturmada Hangi Detaylar Gündeme Geldi? Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişme: Yüksel Güran’ın Görüntüsü Ortaya Çıktı! Cinayetle İlgili Aile İçi Soruşturmada Hangi Detaylar Gündeme Geldi?

Egm 3 Bin Bekci Alimi Basvurular

2024 Başvuru Süreci Nasıl İşleyecek?

Bekçilik başvurusunda bulunmak isteyen adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekleri gibi, başvuru formlarını herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden de teslim edebilecekler. Başvuru işlemlerinin tamamlanması için, adayların yaptıkları başvuruları ilgili okul müdürlüğüne onaylatmaları gerekmektedir. Başvuru sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için adayların başvuru kılavuzunu dikkatle incelemeleri önerilmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız