Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde Makilik Alanda Yangın

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, Karacaoğlan Mahallesi sınırlarında bulunan makilik alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Olay, yerel halk tarafından fark edilip yetkililere bildirildiğinde, Düziçi Belediyesi ve Orman İşletme itfaiye ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Yangının, ağaçların ve çevredeki bitki örtüsünün zarar görmesine neden olduğu belirtildi.

20240720Aw251067 (1)

Yangının ardından yapılan ilk tespitlere göre, yaklaşık 5 dönümlük bir alanın zarar gördüğü kaydedildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda, yangının yayılmasının önüne geçildi ve daha büyük bir felaketin yaşanması engellendi.

20240720Aw251067 5

"Vicdanı Olan Bunu Yapmaz"

Yangın sonrası bölgede açıklamalarda bulunan Karacaoğlan Mahallesi sakini Hüseyin Telli, yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceği konusunda endişelerini dile getirdi. Telli, "Bir ağacın kolay yetişmediğini biliyoruz. Yangın sonrası geldik ve gördük ki, bu yangın geçmişte olduğu gibi yine kasıtlı olarak çıkarılmış olabilir. Vicdanı olan böyle bir şeyi yapmaz. Allah’tan korkmaları lazım. Ağaçlar canlıdır ve içinde birçok canlıya ev sahipliği yapar. Onlara yazık, bu konuda herkesin daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.

237069015 1721498947

Osmaniye’de Beyaz Eşya ve Elektrikli Ev Aletlerinde Yeni Trend: Alo Spot 1 Yıl Garantili Ürünlerle Hizmette Osmaniye’de Beyaz Eşya ve Elektrikli Ev Aletlerinde Yeni Trend: Alo Spot 1 Yıl Garantili Ürünlerle Hizmette

Yangının sebebi hakkında detaylı bir inceleme başlatıldı. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için bölgedeki önlemleri artıracaklarını belirtti. Yangınların önlenmesi ve doğal yaşamın korunması amacıyla halkın da daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

Editör: Ali Çakar