İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Doktor Ender Saraç'ın, 2017-2021 yılları arasında Beşiktaş'ta 13 yaşındaki oğluna yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Saraç, mahkeme tarafından beraat etti.

Duruşmada, Ender Saraç’ın avukatı Altın Mimir Ne Dedi?

Duruşmada, Ender Saraç’ın avukatı Altın Mimir savunma yaptı. Mimir, müvekkilinin ve çocuğunun bu süreçte büyük mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, "Bu suçlamalar tamamen asılsızdır ve müvekkilim bir komploya kurban gitmiştir," şeklinde konuştu. Mimir, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti ve müvekkilinin bu suçları işlemediğini belirtti.

Endersaraçç154

Sanık Ender Saraç'ın Son Sözü Ne Oldu?

Sanık Ender Saraç, son söz olarak, üzerine atılı suçlamaları kesin bir dille reddetti. Saraç, "Bu suçu asla ve asla işlemedim. Bir komploya kurban gittim, mahkemenizden beraat talep ederim," ifadelerini kullandı. Suçlamaların gerçek dışı olduğunu ve tamamen asılsız bir iddia olduğunu savundu.

Endersaraçç1

Mahkeme Kararı Ne Oldu?

Mahkeme heyeti, sanık Ender Saraç’ın, üzerine atılı suçu işlemediğinin sabit olduğu gerekçesiyle beraatına karar verdi. Delil yetersizliği nedeniyle Saraç'ın suçsuz olduğuna hükmedildi ve beraat etti. Mahkeme, kararında suçun işlendiğine dair yeterli delil bulunmadığı sonucuna vararak Saraç'ı suçsuz buldu.

Dava Süreci Nasıl İlerledi?

Doktor Ender Saraç, 2017-2021 yılları arasında Beşiktaş'ta 13 yaşındaki oğluna yönelik cinsel istismar suçlamasıyla 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmaya katıldı ve davayı takip etti. Savunma tarafı, suçlamaların asılsız olduğunu belirterek müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu. Mahkeme, delil yetersizliği gerekçesiyle Saraç'ın beraatına karar verdi.

Prof. Dr. Bekir Karasu Neden Öldürüldü? Ölmeden aracına aldığı 2 İran uyruklu şahıslar mı öldürdü? Prof. Dr. Bekir Karasu Neden Öldürüldü? Ölmeden aracına aldığı 2 İran uyruklu şahıslar mı öldürdü?

Cinsel Istismarendersaraççç

Kamuoyunda Nasıl Yankı Buldu?

Davayla ilgili verilen beraat kararı kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ender Saraç'ın avukatları, beraat kararının müvekkillerinin masumiyetini kanıtladığını belirtti. Öte yandan, davanın başlangıcında ortaya atılan iddialar ve dava sürecindeki tartışmalar kamuoyunda çeşitli tepkilere neden oldu.
 

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım