Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni Kaymakamlar Kararnamesi ile Kayapınar ilçe Kaymakamlığı görevine Ömer Bilgin atandı. Bu atama ile birlikte, Yalova Çiftlikköy Kaymakamı olarak görev yapan Bilgin, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine yeni kaymakam olarak atanmış oldu.

 Ömer Bilgin Kimdir?

1979 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğan Ömer Bilgin, eğitim hayatına Trabzon'da başladı ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrenimini tamamladı. Mülki idare mesleğine 2007 yılında Trabzon Kaymakam adayı olarak adım atan Bilgin, meslek hayatında Antalya, Tokat, Kütahya, Adıyaman, Düzce, Balıkesir ve Mardin gibi çeşitli illerde kaymakamlık vekilliği görevlerinde bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu kimdir? Galip Ensarioğlu kaç yaşında, aslen nereli ve mesleği ne? AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu kimdir? Galip Ensarioğlu kaç yaşında, aslen nereli ve mesleği ne?

Görev Geçmişi ve Tecrübesi

Ömer Bilgin'in mülki idare alanındaki kariyeri oldukça geniş kapsamlıdır. İbradı, Pazar, Çavdarhisar, Gerger, Çilimli, Kepsut ve Yeşilli ilçelerinde görev yapmasının ardından 2019 yılında Çiftlikköy Kaymakamı olarak atanmış ve Yalova'da görev yapmıştır.

Aile Hayatı ve Dil Yetkinliği

Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Bilgin, İngilizce diline hakimdir ve kişisel hayatında da aktif bir rol üstlenmektedir. Yeni göreviyle birlikte Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki yönetim ve idari süreçlere katkıda bulunması beklenmektedir.

Editör: Havva Andırır