Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı kara para aklama davasının ikinci gününde duruşmalar devam ediyor. Tutuksuz sanıkların dinlendiği duruşma sırasında, Dilan Polat’ın eşi Engin Polat’a SEGBİS ile el salladığı dikkat çekti. Dava, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından açılan bir davanın parçası olarak sürüyor.

Duruşmada Kimler Yer Aldı?

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Gün, Sezgin Polat ve Alper Kürşat Polat ile tutuksuz sanıklar Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu ve diğer tutuksuz sanıklar katıldı. Engin Polat ve diğer tutuklu sanıklar SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile duruşmaya bağlandılar. Önceki gün 4 tutuklu sanık ve 13 tutuksuz sanığın ifadesi alınmıştı.

Dilan Polat-2

Dilan Polat’ın Engin Polat’a Selamı Ne Anlama Geliyor?

Duruşmanın ikinci gününde, Dilan Polat’ın SEGBİS ile bağlantı kurarak eşi Engin Polat’a el salladığı görüldü. Bu hareket, duruşma salonundaki dikkatleri üzerine çekti. Dilan Polat ve Sıla Doğu’nun beyaz takım elbise giymeleri de gözlerden kaçmadı.

66D9566Ab8459937E3F01E95

Mıstık’ın Savunmasında Ne Anlatıldı?

Davanın önemli sanıklarından "Mıstık" lakaplı Mustafa Özalp, duruşmada savunma yaptı. Özalp, "Mistik Medya" adlı ajansının yasadışı faaliyetlere karışmadığını ve Polatlar ile iletişimde bulunmadığını belirtti. Ajansının, Mamak ve Çorum’da şubeleri olduğunu ve sosyal medya işleriyle ilgilendiğini ekledi. Ayrıca, mail order sistemini kullanmadıklarını belirterek, Dilan Polat’ın aplikasyonunu kendisinin geliştirdiğini söyledi.

MasterChef 2024'te Bu Haftanın 7. Eleme Adayı Kim Oldu? Eleme Potasına Giren Son Yarışmacı Hangi Takımdan? MasterChef 2024'te Bu Haftanın 7. Eleme Adayı Kim Oldu? Eleme Potasına Giren Son Yarışmacı Hangi Takımdan?

Sıla Doğu’nun Duruşma Öncesi Paylaşımı Ne Söyledi?

Sıla Doğu, duruşma öncesinde sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Ayna önünde kombinini gösterdiği bir hikaye paylaşan Doğu, “Eylül’de Gel” isimli şarkıyı ekleyerek “Dualarınızı esirgemeyin” notunu düştü. Bu paylaşım, dava sürecindeki ruh halini yansıtıyor olabilir.

Editör: Mehmet Çetil