Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 kişinin, kara para aklama ve diğer suçlardan yargılanacağı dava süreci yaklaşırken, Dilan Polat’tan yeni görüntüler geldi.

Dilan Polat'ın Son Ziyaretleri Ne Zaman Gerçekleşti?

Dilan Polat, Çorlu Cezaevinde bulunan eşi Engin Polat ve kayınpederi Sezgin Polat'ı ziyaret etti. Bu ziyaret, Polat’ın cezaevinden tahliye edilmesinin ardından gerçekleştirdiği ikinci ziyaret olarak kaydedildi. Polat, ziyaretleri sırasında yanına çocuklarını da alarak önce eşi, ardından kayınpederiyle birer saat süreyle görüştü. Ziyaretin ardından cezaevinden ayrılan Dilan Polat, gazetecilerin sorularına yanıt vermedi.

MASTERCHEF TÜRKİYE ELEME ADAYLARI KİMLER OLDU? 13 Eylül 2024 MasterChef'te dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MASTERCHEF TÜRKİYE ELEME ADAYLARI KİMLER OLDU? 13 Eylül 2024 MasterChef'te dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef bireysel dokunulmazlığı kim aldı?

Dilan Polat3

Dilan Polat ve Diğer Şüphelilerin Mahkeme Süreci Ne Zaman Başlayacak?

Dilan Polat ve diğer sanıkların yarın, 4 Eylül 2024 tarihinde Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmaları görülecek. Sanıklar, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve çeşitli bahis ve şans oyunları düzenleme suçlarından yargılanacak. Dilan Polat, 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanmış, 19 Ağustos 2024 tarihinde ise tahliye edilmişti.

Dilan Polat1

Soruşturma ve İddialar Neler?

Soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura keserek yaklaşık 200 milyon lira para girişi sağladığı iddia ediliyor. Ayrıca, Ankara’da bir firmaya isim hakkı verildiği ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığı öne sürülüyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dilan ve Engin Polat’a toplamda 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar için ise çeşitli oranlarda hapis cezaları isteniyor. Bu davanın sonucu, geniş bir yelpazede etkiler yaratabilecek bir dava olarak değerlendiriliyor.

Editör: Havva Andırır