2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için yayımlanan ön bilgilendirme kılavuzuna göre, "asrın felaketi" olarak anılan 6 Şubat depremlerinden etkilenen bazı illerde ikamet eden adaylar için özel kontenjanlar ayrılmış durumda. Hangi iller için geçerli olduğu belirtilen bu kontenjanlar, depremzede adayların YKS tercihlerinde avantaj sağlaması amaçlanıyor.

Hangi İller İçin Geçerli?

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde ikamet eden depremzede adaylar, bu kontenjanlardan faydalanabilecekler. Bu illerde bulunan devlet üniversitelerinde, YKS ile öğrenci alan programlarda ilave kontenjanlar belirlendi. Bu sayede, depremzedelerin tercih ettikleri programlarda daha yüksek bir başarıyla yerleşmeleri hedefleniyor.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklanma Tarihi Belli Oldu Mu? 2024 KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır? İşte Sonuç Sorgulama Ekranı ve ÖSYM'nin Son Dakika Duyurusu KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklanma Tarihi Belli Oldu Mu? 2024 KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır? İşte Sonuç Sorgulama Ekranı ve ÖSYM'nin Son Dakika Duyurusu

Kimler Bu Kontenjanlardan Yararlanabilir?

Öncelikli olarak, depreme maruz kalan illerde ikamet eden adaylar bu kontenjanlardan faydalanabilecekler. Ayrıca, 34 yaşını tamamlamış kadınlar, şehit eş ve çocukları, gazi eş ve çocukları ile gazi olan adaylar da bu kontenjanlardan yararlanabilecekler. Ancak bu kontenjanlar sınırlı olduğundan, tercihlerini yaparken adayların puan durumlarını da göz önünde bulundurmaları önem arz etmektedir.

Editör: Havva Andırır